ANA SAYFA > SAĞLIK > 90 dakika öldü, arkadaşları sayesinde hayata döndü

90 dakika öldü, arkadaşları sayesinde hayata döndü

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
90 dakika öldü, arkadaşları sayesinde hayata döndü

Karşıyaka Devlet Hastanesi’nde eşine az rastlanır bir mucize yaşandı. Ameliyathane’de fenalaşan ve 90 dakika boyunca kalbi duran 43 yaşındaki anastezi teknisyeni Hüseyin Çapur, çalışma arkadaşlarının büyük uğraşları sonrasında hayata döndü.

Ameliyathanede görevi başında fenalaşarak yere yığılan ve solunumu duran Çapur’un, yoğun bakıma alındıktan sonra kalbi de durdu. Karşıyaka Devlet Hastanesi Anestezi Birimi Sorumlusu Dr. Semih Koşanoğlu ve iş arkadaşlarının hayata döndürmek için çalıştığı bir çocuk babası Hüseyin Çapur, yaşamla ölüm arasında 90 dakika mücadele etti.

Çalışma arkadaşlarının yaşam desteği sağlayarak kalp masajı yaptığı ve 7 kez elektroşok uyguladığı Hüseyin Çapur, beyni oksijensiz kalmadan yaşama son anda tutundu.

Konuyla ilgili açıklama yapan Dr. Semih Koşanoğlu, “Solunumunu tekrar başlatabilmek için anestezi uzmanı Dr. Ayşegül Özöner ve ekip arkadaşlarımızla entübe ettik ancak kısa bir süre sonra arrest (kalbin durması) oldu. Kardiyolog Uzm. Dr. Nurullah Çetin'in de desteğiyle beraber yaklaşık 1,5 saat yaşam desteği uyguladık. Uzun bir süre kalp atışı olmamasına rağmen beyni oksijensiz bırakmayarak çok nadir bir anestezi başarısını elde ettik” dedi.

“O yatağı gördükçe kötü oluyoruz”

Çalışma arkadaşları fenalaştıktan sonra ona müdahale ettikleri sürenin çok zor geçtiğini anlatan Dr. Gamze Kızıldağ, arkadaşlarının kalp rahatsızlıklarına genetik bir yatkınlığı olduğunu, daha önce babasının kalp krizi geçirdiğini ve abisini de kalp krizi sonucunda kaybettiğini anlatarak “Onu hayata döndürmek için uğraştığımız yatağı gördüğümüzde hepimiz çok etkileniyoruz” dedi.

“Hayatta olduğuma inanamıyorum”

Yaşama tutunmak için uzun süre mücadele eden Hüseyin Çapur ise "Hayatta olduğuma inanamıyorum, şoktayım. Allah'a şükür arkadaşlarım sayesinde ikinci hayatımı yaşıyorum, çok şanslıyım. Herkese teşekkür ederim" dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Sosyal paylaşım ağlarından asosyal bireye
Sonraki Haber Fatih Diniz’in listesi netleşiyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?