ANA SAYFA > GÜNDEM > 6 bin öğrenciye mandalina suyu

6 bin öğrenciye mandalina suyu

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
6 bin öğrenciye mandalina suyu

Gelişim çağındaki çocukların sağlıklı beslenmeleri için projeler üreten Karşıyaka Belediyesi, ilçedeki 10 okulda yaklaşık 6 bin öğrenciye günlük mandalina suyu dağıtmaya başladı.

Uygulama Ocak ayı sonuna kadar devam edecek. Bu sayede, üretici kooperatiflerine de destek verilmiş olacak. Başkan Akpınar “Umarım örnek alınır ve yaygınlaşır” dedi.

ÇOCUKLAR SAĞLIKLI BESLENECEK

Bir yandan çocukların sağlıklı beslenmeleri için projeler üreten bir yandan da üretici kooperatiflerini desteklemek isteyen Karşıyaka Belediyesi, 10 okulda, 6 bin ilköğretim öğrencisine günlük mandalina suyu dağıtmaya başladı. Uygulama, ilçenin dezavantajlı bölgelerindeki okullarda gerçekleşecek. Öğrencilere, haftada iki kez, 250 cc’lik şişelerle mandalina suları dağıtılacak. Projenin ilk etabı, Ocak ayı sonunda tamamlanacak.

ÜRETİCİYE DESTEK

Ulamış Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nden satın alınan taze ve günlük mandalina suları sayesinde, mandalina üreticisi köylüler de desteklenmiş olacak. Yılın her döneminde, farklı mevsimlik ürünler ile proje geliştirilecek.

“ÖRNEK ALINMALI”

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Hedefimiz, çocuklarımızın sağlıklı ürünler tüketmesini sağlamak ve gelişimlerine katkıda bulunmak. Bu proje sayesinde üretici kooperatiflerine de destek vermiş olacağız. Uygulama, bu açıdan çok önemli. Gördük ki çocuklarımız da çok mutlu. Mandalina suyunu da çok seviyorlar. Umarım projemiz örnek alınır ve Büyükşehir Belediyemizin süt projesi gibi yaygınlaşır. Örnek olmaya ve toplumun sağlığını düşünmeye devam edeceğiz” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Pınar Karşıyakalılar taraftara imza verdi...
Sonraki Haber Yeni yıla sanatla merhaba

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?