ANA SAYFA > EĞİTİM > 5. DOESEF başlıyor...

5. DOESEF başlıyor...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
5. DOESEF başlıyor...

Kısa adı DOESEF olan (Doğanata Education Science Energy Engineering Fair) ortaöğretim öğrencileri arası araştırma projeleri yarışması 13-15 Nisan tarihleri arasında İzmir Fatih Koleji’nde gerçekleşecek.

İzmir Üniversitesi, Doğanata Eğitim ve Kültür Vakfı (DEKVA) ve İzmir Fatih Koleji tarafından bu yıl 5. Düzenlenecek olan DOESEF’e Türkiye’den 752, yurt dışından 163 Proje müracaat etti.  Bu projelerden Türkiye’nin dört bir yanından gelen ve seçilen Bilgisayar-Yazılım dalında 10, Biyoloji dalında 30, Fizik dalında 26, Kimya dalında 24, Mühendislik-Enerji dalında ise 20 olmak üzere toplam 110 proje yarışacak.

Her geçen yıl uluslararası niteliği artarak devam eden DOESEF’te bu yıl 12 ülke de Yabancılar kategorisinde projeleriyle yarışacak.

Türkiye’yi Temsil Edecek Projeler de DOESEF’te Seçiliyor.

INTEL – ISEF, MILSET EXPO-SCIENCES INTERNATIONAL, I-SWEEEP, GENIUS, ICYS, CANADA WIDE SCIENSE FAIR, TAIWAN INTERNATIONAL SCIENCE FAIR, KOFAC-KOREA SCIENCE FESTIVAL,  INESPO, MOSTRATEC, MILSET ASIA, MILSET EUROPE gibi dünyanın en önemli 21 proje yarışmasına Türkiye’yi temsil edecek projelerinde seçileceği DOESEF İzmir’in bu alanda gurur kaynağı haline geldi.

Açılış ve Kapanış Törenlerinde Sürprizler Var.

Her yıl açılış ve kapanış törenlerinde özgün gösteriler yapan İzmir Fatih Koleji ve İzmir Üniversitesi öğrencileri bu yıl da birbirinden ilginç sürpriz gösteriler yapacak. Özellikle Fatihli öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı Türkiye’nin dört bir yanını simgeleyen figür ve insan vücudu kullanılarak hazırlanan gölge gösterisi büyük ilgi toplayacak. Açılış ve kapanış törenine İzmir protokolünün de katılması bekleniyor.

DOESEF 2016 5 Dalda Gerçekleşiyor.

Sadece Türkiye’nin değil Dünyanın da en prestijli proje yarışmaları arasında yer alan DOESEF te bu yıl, Bilgisayar-Yazılım, Biyoloji, Fizik, Kimya ve Mühendislik-Enerji dallarında yapılacak. DOESEF 2016 Duayen eğitimci, hukukçu ve işadamı merhum Necdet Doğanata adına düzenleniyor.

Finalistler Çeşitli Etkinlik ve Gezilere Katılacak.

DOESEF 2016 için Türkiye’nin ve Dünya’nın dört bir yanından İzmir’e gelen finalistler yarışma dışında ayrıca İzmir ve çevresini gezecek, çeşitli etkinliklere katılacaklar. Yabancı katılımcılar Efes, Meryemana, Kuşadası gezisi yapacak. Yarışmacılar ayrıca İzmir Körfez gezisi, Kültür Gecesi, Şehir turları yapacaklar.  İzmir’i yakından tanıyacaklar.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Derbideki küfür ve olaylara ceza gelecek!
Sonraki Haber 7. Alaçatı Ot Festivali tarih yazdı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?