ANA SAYFA > İZMİR > 47 sivil toplum kuruluşuna uygulamalı proje hazırlama eğitimi

47 sivil toplum kuruluşuna uygulamalı proje hazırlama eğitimi

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
47 sivil toplum kuruluşuna uygulamalı proje hazırlama eğitimi

8’inci dönemini İzmir Üniversitesi başkanlığında sürdüren İzmir Üniversiteleri Platformu, “Haydi Proje Yapalım” ana teması dahilinde, İzmir Valiliği ve İzmir Dernekler Müdürlüğü'nün desteği ile sivil toplum kuruluşları için “Uygulamalı Proje Hazırlama Eğitimi” düzenleyecek.

Proje ile ilgili İzmir Üniversitesi’nde düzenlenen basın toplantısında açıklama yapan Platform Dönem Başkanı İzmir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kayhan Erciyeş, 11-12-13 Mayıs tarihlerinde İzmir Üniversitesi’nde verilecek eğitimle katılımcıların proje önerisi hazırlama ve gerekli analizlerin yapılması konusunda bilgi ve becerilerinin artırılmasının amaçlandığını söyledi. İzmir’de faaliyet gösteren 46 dernek ve bir vakıf temsilcisinin aldıkları teorik eğitimi uygulama yaparak süreci deneyimleme olanağı da bulacaklarını belirten Rektör Erciyeş, “Proje fikrinin oluşturulmasından Türkiye ve dünyadaki çeşitli fon kaynaklarına nasıl ulaşım sağlanacağına kadar tüm süreci kapsayan eğitimin yanı sıra katılımcılar ile bir araya gelecek proje yürütücüsü akademisyenler deneyimlerini paylaşacaklar” dedi.

“Uygulamalı Proje Hazırlama Eğitimi” ile üniversitelerin bilgi ve birikim potansiyelini sanayi, iş dünyası ve yerel yönetimler ile buluşturup sivil toplum kuruluşları aracılığı ile geniş kitlelere yaymayı hedeflediklerini belirten Prof. Dr. Erciyeş, eğitim ile başta İzmir olmak üzere Ege bölgesi ve tüm Türkiye’nin kalkınmasına katkıda bulunmanın hedeflendiğini sözlerine ekledi.

Üniversiteler sivil toplum kuruluşlarına rehberlik edecek
Rektör Erciyeş’in ardından söz alan Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, Avrupa Birliği gibi kuruluşların hibe kaynaklarından yararlanmak için çok sayıda proje başvurusu yapıldığını ancak çoğu başvurunun geri çevrildiğini hatırlattı ve “Amacımız, sivil toplum kuruluşlarımıza rehberlik etmektir” açıklamasında bulundu. İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Galip Akhan ise İzmir Üniversiteleri Platformu tarafından ilki gerçekleştirilecek eğitimin gelecek süreçte talep edilmesi halinde farklı katılımcı gruplar için de düzenlenebileceğini ifade etti.

Kadınlar, gençler ve çevre öncelikli
Toplantıya katılan İzmir Valiliği İl Dernekler Müdürü Turgay Esen, eğitim verilecek derneklerin seçimi yapılırken özellikle kadınların, gençlerin eğitilmesi ve çevrenin korunması konularında eğitimi hedefleyen derneklerin seçildiğine dikkat çekti. Vali Yardımcısı Fatih Damatlar ise gelecek yıllarda sürdürülmesi planlanan eğitimin farklı kademedeki eğitim kurumları için de genişletilebilecek örnek bir çalışma olduğunu söyledi.

Sanayici uzmanlık belirleyecek, yazılım mezunu yönlendirecek
Rektör Erciyeş ayrıca Ege Bölgesi Sanayi Odası ortaklığında sürdürülen bir proje ile sanayicileri, ihtiyaç duydukları alanlarda uzmanlığı bulunan üniversite mezunları ile bir araya getirecek bir yazılım üzerinde çalışmaların devam ettiği bilgisini de verdi.

Düzenlenen basın toplantısına Platform Dönem Başkanı İzmir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kayhan Erciyeş, Vali Yardımcısı Fatih Damatlar, İzmir Valiliği İl Dernekler Müdürü Turgay Esen, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Galip Akhan, Gediz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Petek, Yaşar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Levent Kandiller,  İzmir Ekonomi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Aşkar,  İzmir Üniversitesi Teknoloji Transfer Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Aydın Öztürk ve İzmir Üniversitesi Rektör Yardımcıları katıldı.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Migros'tan Anneler Günü'ne özel fırsatlar
Sonraki Haber Karşıyaka taraftarı isyan bayrağını çekti!

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?