ANA SAYFA > EĞİTİM > 45 yıl sonra cübbelerini giyip kep attılar

45 yıl sonra cübbelerini giyip kep attılar

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
45 yıl sonra cübbelerini giyip kep attılar

İzmir Fatih Koleji Mezunları geleneksel buluşması bu yıl Seferihisar Euphoria Aegean Resort Hotel’de gerçekleşti. Buluşmaya damga vuran 1971 yılında mezun olan ve cübbe giyemeyen 4 arkadaşın 45 yıl sonra bu hayallerini gerçekleştirmesi oldu.

Okulun kurulduğu ilk yıllardaki öğrencilerinden sadece üç yıl lise okuyup 1971 yılında mezun olan Ruhi Sözkesen, Mustafa Berberoğlu, Halil Yorulmaz, Mehmet Emren ve Bülent Göksel cüppe ve kep giydikten sonra sembolik diplomalarını da o dönemdeki müdür yardımcıları Safiye Tuncer ve Özkan Alpaslan’ın elinden aldı.

Eski dostları bu yıl Seferihisar da bir araya getiren İzmir Özel Fatih Koleji Mezunlar Derneği Başkanı Yurdanur Sak, Türkiye’nin dört bir yanından ve yurt dışından gelen Fatihlilere hitap etti. Sak konuşmasında; “Bizleri Atatürk ilkelerine bağlı, vatanına, milletine, bayrağına yararlı birer birey olarak yetiştirdikleri için başta merhum Necdet Doğanata hocamıza ve tüm öğretmenlerimize teşekkür ederiz” dedi. Sak ayrıca bu organizasyonlardan elde ettikleri gelirlerle ihtiyacı olan kişi ve kurumlara destek verdiklerini belirtti. 

İzmir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı ve İzmir Özel Fatih Koleji Genel Müdürü Ali Rıza Doğanata; “Doğanata Eğitim Kurumları İzmir Özel Fatih Koleji olarak 50. Yıla, yarım asra ulaşmış bulunmaktayız. Bu noktaya gelmemizde rahmetli babam kurucumuz Necdet Doğanata’nın büyük emeği var. Aramızdan ayrılan tüm eğitimcileri rahmetle anıyorum. Tek şubeyle yarım asra böyle büyük başarılarla gelebilen, her yıl çıtayı yükselterek devam eden kurum sayısı ülkemizde sınırlı. Spordan, sanata, bilim olimpiyatlarından, proje yarışmalarına kadar pek çok sayıda Türkiye ve Dünya derecelerimiz var. Bu başarılar hep birlikte işbirliği içinde çalışmayla oluyor” dedi. Ali Rıza Doğanata ayrıca İzmir Üniversitesi’nin de hızla büyüdüğünden Türkiye’nin sayılı vakıf üniversiteleri arasında yerini aldığından bahsetti.

Güzel bir hafta sonu geçirerek hasret gideren mezunlar her yıl 29 Mayıs’ta okulda düzenlenen Geleneksel Pilav Gününde buluşmak üzere vedalaştılar.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Metal işletme sektörü İzmir'de buluşacak
Sonraki Haber 23. İzmir Avrupa Caz Festivali'nde coşkulu başlangıç

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?