ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > 23. İzmir Avrupa Caz Festivali'nde coşkulu başlangıç

23. İzmir Avrupa Caz Festivali'nde coşkulu başlangıç

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
23. İzmir Avrupa Caz Festivali'nde coşkulu başlangıç

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı’nın (İKSEV), İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlediği 23. İzmir Avrupa Caz Festivali, İlhan Erşahin’s İstanbul Sessions’un unutulmaz konseriyle başladı. Üçüncü albümleri “İstanbul Underground”dan parçalar seslendiren Grup, İstanbul’un renkli gece yaşamının egzotik seslerini Festival sahnesine taşıdı.

23. İzmir Avrupa Caz Festivali, AASSM alt fuayede yapılan kokteyl ve 14 Caz Afişi Yarışması Sergisi’nin açılışıyla başladı. Ardından konser öncesi AASSM Büyük Salonda, yarışma birincisi Onur Kula ve afişleri sergilenmeye değer bulunan katılımcılar belgelerini İzmir Vali Yardımcısı Hasan Hüseyin Can’ın elinden aldılar. Ankara Yasemin Karakaya Bilim ve Sanat merkezi öğrencilerinin belgelerini ise İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan verdi. Ardından Ümit Tunçağ’ın sahneye davet ettiği İKSEV Başkanı Filiz Eczacıbaşı Sarper, İzmir Büyükşehir Belediyesi, partner ülkelerin temsilcileri ve Festival destekçilerine teşekkür plaketlerini sundu.

Muhteşem konser

Törenin ardından sahneye gelen İlhan Erşahin (tenor saksafon), Alp Ersönmez (bas), Turgut Alp Bekoğlu (davul) ve İzzet Kızıl (perküsyon)dan oluşan İlhan Erşahin’s İstanbul Sessions, Festival izleyicilerine müthiş bir gece yaşattı. AASSM Konser salonunu dolduran dinleyicilerine içtenlikle seslenen Erşahin, 23. Yılında bir kez daha katılma mutluluğu yaşadığı İzmir Avrupa Caz Festivali’nin açılışını yapmaktan duydukları gururu dile getirdi ve kendilerini sahneye davet eden Ümit Tunçağ’a, ‘Caz dünyası ona çok şey borçlu’ diyerek teşekkür etti. Uzun bir uçak yolculuğunun ardınan hayli uykusuz olduklarını ama uykusuzken daha iyi çaldıklarını söyleyen Erşahin, bir buçuk saatlik konserde sözlerinin gerçekliğini kanıtladı.

Freedom adlı parçaya İzzet Kızıl’ın Dap ile (Halkalı def) yaptığı solo damga vurdu. Ardından Turgut Alp Bekoğlu’nun tüm sahneye, duvarlara ve önüne gelen hemen her yüzeye yaydığı davul solosu geldi. Alp Ersönmez’in bas solosu ise geceyi zirveye taşıdı.

23. İzmir Avrupa Caz Festivali, 5 Mart 2016 Cumartesi günü saat 13.00’de Alsancak Edit Cafe’de yapılacak Randevu Pazar Caz Edisyonu ve saat 20.30 AASSM Küçük Salonda yapılacak Markus Horn Cineconcert ile devam edecek. 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber 45 yıl sonra cübbelerini giyip kep attılar
Sonraki Haber Ufuk Sarıca: ''Kupada yendik, ligde de yenmek istiyoruz''

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?