ANA SAYFA > EĞİTİM > 45 yıl sonra buluştular...

45 yıl sonra buluştular...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
45 yıl sonra buluştular...

1970'li yılların ilkokul öğrencileri yıllar sonra bir araya geldi. binlerce öğrenciyi mezun eden ve öğrencilerinin hafızasında her zaman iyi bir şekilde yer eden Nuran Türemen'in 1976 yılı Ankara Okulu 5-D mezunları 45 yıl sonra öğretmenleri Nuran Türemen ve arkadaşlarıyla buluştu. Buluşmanın organizasyonunu ise Berlin'de yaşayan Türemen'in öğrencilerinden Sezen Vargönen Drusch gerçekleştirdi.

Karşıyaka'da gerçekleşen buluşmaya başta dönemin öğrencisi günümüzün ise Pamukkale Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Necdet Fazıl Ardıç ve işadamı Zihni Yavaşça olmak üzere çok sayıda kişi katıldı. Toplantıya katılan arkadaşların bazıları birbirlerini hemen tanırken bazıları da birbirlerini tanımakta güçlük çekti.

Arkadaşları ve öğretmenleriyle hasret gideren arkadaşlar ilkokul anılarının yanı sıra şimdiki yaşmalarından da anılar paylaştı.

Öğrencileri arasında rektör, yönetici, işadamı, bankacı, gazeteci, sanatçı, memur olmak üzere her meslekten çok sayıda kişi olduğunu belirten ve duygu dolu anlar yaşayan Nuran Türemen, "Ankara İlkokulu 5-D sınıfı öğrencilerimin hepsi çok iyi eğitim almış, en üst düzeyde genç insanlar olarak karşıma çıktı.Bir öğretmen için en büyük ödül ve mutluluk bu olsa gerek. Öğrencilerimle gurur duydum. Tüm öğrencilerime mutlu bir yaşam dilerim" dedi.

Toplantı sonrasında Nuran Türemen öğrencilerine yazmış olduğu "Anlar, Anılar, Anlatılar" isimli anı kitabını hediye ederken 41 yıl öncesinin öğrencileri de öğretmenlerine çeşitli hediyeler verdi Özellikle Pınar Yeni Copçu tarafından verilen ve okumayı söken öğrencilerin ağaç üzerindeki elmaları kızartmasını andıran kolye Türemen'i duygulandırdı.

1976 yılı mezunları bir daha toplanma temennilerinde bulunarak birbirleri ve öğretmenleriyle vedalaştı.

1976 5-D SINIFI ÖĞRENCİLERİ

Pamukkale üniversitesi eski rektörü Prof. Dr Fazıl Necdet Ardıç, Tüccar çiftçi ve işadamı Zihni Yavaşça, Ercan Ulaş, Bankacı Dilek Aras, Güven Akdarı , Ege Üniversitesi  Dişçilik Fakültesinden Prof Dr Güniz Baksı, İzmir Opera Balesi sanatçısı ve hocası Funda Güntan Erboy, Müge Bozarslan Çuhacı,Filiz Hephız Turgun, Bankacı ve Alternatif tıp doktoru Sezen Vargönen Dreusch, İktisatçı Güçlü Fikret Madralı,Mimar Pınar Yeni Copçu,Serbest rehber Alparslan Doğulu, Yüksel Altın, biyolog Ahmet Yekta Yavuzer, Turizmci Güney Karabağlı,  Yönetici is yonetmeni danışmanı Aslı Kıvan Odabaşı Zaimoğluzade,Kaptan Pilot Harun Gönül, Pisikolog Miraç Atuna, Beden eğitimi Öğretmeni Banu Erol Kocaoğlu, Dilek Aras, Seden Uyar, Bahadır Tomaç, Oya Çolak, Billur Oksun, Doktor Meltem Oral Unlu, Özlem Karaosmanoğlu, mimar Çimen Karaosmanoğlu Somuncuoglu. Burak Bekdil, Ziraat mühendisi Tijen Külçe, Tijen Bütün, Hakim Esin Candaş, hukukçu Yesim Aybas Baykal 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka'da ''Ağaçta Kitap Projesi'' başlattılar...
Sonraki Haber TGS Genel Başkanı Durmuş, İzmirli gazetecilerle bir araya geldi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?