ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > 34. Pınar Resim Yarışması’nda 25 yetenekli çocuğa ödül

34. Pınar Resim Yarışması’nda 25 yetenekli çocuğa ödül

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
34. Pınar Resim Yarışması’nda 25 yetenekli çocuğa ödül

Türkiye’nin yedi bölgesinin yanı sıra KKTC, Almanya, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri’nden 50 bine yakın resmin katıldığı 34. Pınar Resim Yarışması’nın ödül töreni, bu yıl da Büyükada’da düzenlenen Sanat Haftası’nda yapıldı.

Ressam Prof. Zahit Büyükişliyen gözetiminde atölye çalışmalarına katılan çocuklar, sanatla dopdolu bir hafta geçirdi. Birçoğu ilk kez İstanbul’u görme şansı yakalayan misafir çocuklar, Sanat Haftası’ndan gülen yüzlerle ayrıldı.

Türkiye’nin öncü markası Pınar’ın, ilköğretim çocuklarının resim sanatına ve güzel sanatlara ilgisini artırmak amacıyla bu yıl 34’üncüsünü gerçekleştirdiği geleneksel Pınar Resim Yarışması’nın ödül töreni, Büyükada’da yapıldı.

Pınar Süt Genel Müdürü Gürkan Hekimoğlu’nun katılımıyla gerçekleşen törende, dereceye giren çocuklara ödülleri takdim edildi. Çocukların bir hafta boyunca Ressam Prof. Zahit Büyükişliyen’in gözetiminde yaptıkları resimler sergilendi.

Türkiye’nin yedi bölgesi ve KKTC’nin yanı sıra Almanya, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri’nden gönderilen 49.255 resim arasından, jüri tarafından yapılan değerlendirmede dereceye giren 25 çocuk, Büyükada’da 9. Pınar Sanat Haftası’nda bir araya geldi.

Sanatla dopdolu bir hafta geçiren çocuklar, atölye çalışmalarında resim sanatının püf noktalarını öğrendi, toplu halde yaptıkları resimlerle de birlikte çalışmanın keyfini yaşadı. Bir bölümü İstanbul’u ilk kez görme şansı yakalayan çocuklar, atölye çalışmalarından arda kalan zamanlarda İstanbul’un güzelliklerini keşfetti.

Pınar Süt Genel Müdürü Gürkan Hekimoğlu: “Pınar Resim Yarışması ilk kez uluslararası boyut kazandı”

Pınar’ın çocukların hem zihinsel hem de bedensel gelişimlerine destek olmayı ilke olarak benimsediğini vurgulayan Pınar Süt Genel Müdürü Gürkan Hekimoğlu ödül töreninde şunları söyledi: “Çocukları seviyor ve önemsiyoruz. Uzun yıllar önce çocuklarımıza, yaratıcılıklarını ortaya koyup geliştirecekleri bir platform sunmak üzere bir yola çıktık. Bu yolda her zaman kılavuzumuz, onların hayalleri oldu. Yarışmamıza ilgi her geçen yıl çığ gibi büyüyor. Bu yılsa yarışmamızın bizi son derece mutlu eden, gururlandıran bir yönü daha var. Geçen yıllarda Türkiye’nin yanı sıra Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Almanya’dan başvurular alıyorduk. Fakat bu yıl ilk kez, Birleşik Arap Emirlikleri ve Katar’dan da çocuklar, Pınar Resim Yarışması’na katıldı. Böylece yarışmamız 34. yılında uluslararası bir kimliğe kavuştu. Bize gönderilen her resim geniş bir hayal gücünün ürünüydü. Jürimiz aralarından seçim yapmakta epey zorlandı. Bugün dereceye giren 25 küçük ressamımızı kutlarken, gelecek yıllarda bu sayının daha da artmasını diliyorum. Pınar Ailesi olarak, bundan sonra da çocuklarımızın bedensel ve zihinsel gelişimleri için çalışmaya devam edeceğiz.”

En çok katılım Akdeniz Bölgesi’nden…

Bu yılki teması ‘Ailem ve Ben’ olarak belirlenen Pınar Resim Yarışması’na toplam 49.255 adet resim gönderildi. Akdeniz Bölgesi 10.859 adet resimle başı çekerken, onu 9.185 adet ile Marmara Bölgesi izledi. Sırasıyla İç Anadolu Bölgesi’nden 7.913, Ege Bölgesi’nden 6.949, Karadeniz Bölgesi’nden 3.931, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nden 3.058 ve Doğu Anadolu Bölgesi’nden 3.047 adet resim gönderildi.

Bu yılki yarışmaya Kıbrıs’tan 1.060 ve Almanya’dan da 640 resim iletilirken, ilk kez katılan Katar’dan 1.030 ve Birleşik Arap Emirlikleri’nden 1.583 resim gönderildi.

Yarışmaya başvuran eserler, ressam Prof. Ergin İnan’ın liderliğinde bir ön jüri tarafından değerlendirildi. Ön eleme sonucunda 2. elemeye kalan 5.625 resim, Prof. Dr. Ergin İnan’ın başkanlığında Prof. Zahit Büyükişleyen, Gazeteci İhsan Yılmaz, Gazeteci Aysun Öz, Gazeteci Ferhan Kaya Poroy ve Gazeteci Özge Lokmanhekim tarafından incelendi. Çeşme Altınyunus Otel’de bir araya gelen seçkin jüri üyeleri Türkiye çapında her coğrafi bölgeden 3 öğrenci, KKTC, Almanya, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri’nden 1’er öğrenci olmak üzere toplam 25’er asil, 25’er yedek öğrenci belirledi.

Minik ressamlara iPad Mini hediyesi

Ressam Prof. Zahit Büyükişleyen’in koordinatörlüğünde düzenlenen Sanat Haftası’nın sonunda atölye çalışmalarına katılan tüm öğrencilere katılım sertifikasının yanı sıra iPad mini hediye edildi. Ayrıca Pınar Sanat Haftası’na katılan 25 öğrenci arasından Ressam Prof. Zahit Büyükişliyen’in önderliğinde 3 başarılı öğrenciye Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından bir yıllık eğitim destek bursu verildi. Burs kazanan öğrenciler ise; Erzincan’dan Erdem Koç, Diyarbakır’dan Ayşe Avşar, Samsun’dan Çağın Akay Yazıcı oldu.

34.Pınar Resim Yarışması’nda dereceye giren ve Sanat Haftasına katılan öğrenciler

Güneydoğu Anadolu Bölgesi

  • Emin Kervancıoğlu-Gaziantep-Özel Sanko İlköğretim Okulu
  • Ayşe Avşar-Diyarbakır-Bismil Fatih İlköğretim Okulu
  • Dilara Nur Özdemir-Diyarbakır-Özel Doğru Yükseliş Koleji

Ege Bölgesi

  • Melisa Taşdemir-İzmir-Seyfi Gülmezoğlu Ortaokulu
  • Yiğit Karahankara-Manisa-Dokuz Eylül İlköğretim Okulu
  • Aleyna Baş-İzmir-Pakmaya İlköğretim Okulu

Marmara Bölgesi

  • Zeynep Erşen-İstanbul-Göztepe İlkokulu
  • Dicle Zeynep Küçük-İzmit/Kocaeli-Kılıçarslan İlkokulu
  • Ali Durduran-Sakarya-Adapazarı Özel Enka Okulları

İç Anadolu Bölgesi

  • Mert İzci-Ankara-Çiğitepe Ortaokulu
  • Yasemin Karaca-Konya-Özel Gençlik Ortaokulu
  • Emir Faruk İplikçioğlu-Ankara-Barbaros İlköğretim Okulu

Akdeniz Bölgesi

  • Zeynep Şenses-Mersin-Viranşehir 75.Yıl Ortaokulu
  • Venüs Şekerci-Antalya-Dr. Cahit Ünver İlköğretim Okulu
  • Yağmur Özkan-Antalya-Ted Antalya Koleji

Karadeniz Bölgesi

  • Çağın Akay Yazıcı-Samsun-19 Mayıs Cumhuriyet İlköğretim Okulu                                      
  • Beyza Nur Koç-Samsun-Ataköy İlköğretim Okulu
  • Defne Karaca-Samsun-Doğa Koleji

Doğu Anadolu Bölgesi

  • Erdem Koç-Erzincan-Şehit Karaoğlanoğlu Yatılı Bölge Ortaokulu
  • Hivda Taşdemir-Muş-Kırkgöze Ortaokulu
  • Semiha Sevinç-Siirt-Belenoluk Ortaokulu

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti

  • Asya Abiç-KKTC/Gazimagusa-Doğu Akdeniz Doğa Anaokulu

Almanya

  • Damla Yıldırım - Almanya/Berlin-Wedding Schule Grundschule

Katar

  • Magdelena Martin – BIRLA Public School

Birleşik Arap Emirlikleri

  • Aryam Al Meqbali - Dubai-HinSd Bent Maktoum Primary School
PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Kocaoğlu: Madımak kara bir leke
Sonraki Haber Pınar Karşıyaka'da son ayrılan Yunus Emre Sonsırma

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?