ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > 29.Uluslararası İzmir Festivali Cenevre Balesi ile sona erdi

29.Uluslararası İzmir Festivali Cenevre Balesi ile sona erdi

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
29.Uluslararası İzmir Festivali Cenevre Balesi ile sona erdi

29. Uluslararası İzmir Festivali, dün akşam Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu’nda yapılan Cenevre Büyük Tiyatrosu Balesi gösterisi ile sona erdi.

Böylece, 26 Mayıs’ta AASSM’de dünyanın en önemli şeflerinden Riccardo Muti yönetimindeki Luigi Cherubini Orkestrası konseriyle başlayan Festivali, modern dansın ilahları kapatmış oldu.

Geçmişi 19. Yüzyıla kadar uzanan Cenevre Büyük Tiyatrosu Balesi, dünyanın en iyi koreografları ve dansçılarıyla çalışmış, köklü ve her anlamda yetkin bir Topluluk olduğunu Koreograf Ken Ossola’nın “Lux” ve Koreograf Andonis Foniadakis’in “Glory” adlı eserlerini sahnelediği Festival gösterisinde bir kez daha kanıtladı.

Ossola’nın Gabriel Faure’nin Requiem’i üzerine yazdığı, karanlık ve aydınlığı, ölüm ve yaşamı sorguladığı “Lux”, izleyenler üzerinde çarpıcı bir etki bıraktı. 35 dakikalık eserde görev alan 19 dansçı hayranlıkla izlendi. Gösterinin ikinci yarısı Koreograf Andonis Foniadakis’in “Glory” sine ayrılmıştı. 23 bölümden oluşan ve toplam 63 dakika süren eser, Tassos Sofroniou’nun kostümleri ve Jullien Tarride’nin Haendel’in seçilmiş eserleri ve bunlar üzerine yaptığı düzenlemelerle oluşturduğu müziği ile adeta soluksuz izlendi.

Gece, modern dansın ilahları kabul edilen ve her iki eserde de görev alan 19 dansçının dakikalarca alkışlanmasıyla sona erdi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Bisikletli Zabıta Timi bu yıl daha kalabalık
Sonraki Haber İzmir Üniversitesi öğrencilerinden bir derece daha

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?