ANA SAYFA > GÜNDEM > 2015’te Karşıyaka’da neler oldu

2015’te Karşıyaka’da neler oldu

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
2015’te Karşıyaka’da neler oldu

2016 yılının gelişine saatler kala, herkesin hafızalarında 2015’in bıraktığı acı tatlı pek çok hatıra yer alıyor. Peki, 2015 yılında Karşıyaka’da neler oldu? Karşıyaka Haber olarak yılın önemli olaylarını okuyucularımız için derledik...

Ocak

2015’in ilk ayında, 2014 yılında 2 kupa kaldırmayı başaran Pınar Karşıyaka Basketbol Adamları Derneği tarafından yılın takımı ödülüyle onurlandırıldı. Karşıyaka’nın başarılı antrenörü Ufuk Sarıca da yılın antrenörü ödülüne layık görüldü.

Şubat

Şubat ayında Karşıyaka Belediyesi’nin çalışmaları ödüllendirildi ve Karşıyaka “12 Yıldız Şehir” ünvanına layık görüldü. Karşıyaka Belediyesi, Ege bölgesinde bu ünvana sahip ilk belediye olarak adını tarihe yazdırmayı başardı. Belediye’ye verilen bu onurla mutlu bir şekilde başlayan Şubat ayı, 22 Şubat’ta Karşıyaka’nın efsane kalecilerinden Mastika Ali’nin hayatını kaybetmesiyle hüzne büründü. Şubat’ın son günleri Karşıyaka Spor Kulübü adına ise çalkantılı geçti. Takımın teknik direktörü Yusuf Şimşek’in Antalyaspor’la anlaşarak istifa etmesi üzerine, kulübün başına Ayhan Akman getirildi.

Mart

Mart ayının ortasında Karşıyaka’nın yıllardır süren üniversitesi hayali için ilk adım atıldı ve Ege Üniversitesi ile protokol imzalandı. İmzalanan protokol çerçevesinde Karşıyaka’ya Ege Üniversitesi’ne bağlı bir fakülte inşaa edilmesi kararlaştırıldı.

Nisan

Nisan ayının son günlerinde Karşıyaka Spor Kulübü yine karıştı. Alınan başarısız sonuçların ardından istifa eden Ayhan Akman’ın yerine, teknik direktör olarak Rıza Tuyuran getirildi. 25 Nisan’da ise tüm Karşıyaka’nın çehresini değiştiren tramvay projesine ilk ray döşendi.

Mayıs

Mayıs ayının ilk günlerinde uzun zamandır tüm taraftarın heyecanla beklediği Karşıyaka Stadı’nın yıkımına başlandı. 5 Mayıs günü ise, 7 Haziran seçimleri sebebiyle mitingler yapan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Karşıyakalılarla bir araya geldi. 7 Mayıs’ta Fair Play Büyük ödülüyle onurlandırılan Karşıyaka Spor Kulübü, tüm semtin göğsünü kabarttı. 22 Mayıs’ta ise Karşıyaka Spor Kulübü olaylı bir kongreyle yeni başkanı olarak Ali Erten’i seçti.

Haziran

Haziran’ın ilk günlerinde yapılan seçimin ardından, CHP’li milletvekilleri Karşıyaka CHP İlçe binasına teşekkür ziyareti gerçekleştirdi. Haziran’ın ortasında Karşıyaka Belediyesi Dünya’da ses getiren başarılarına bir yenisini daha ekleyerek Avrupa Diploması ile ödüllendirildi. Haziran’ın 15’inde Karşıyaka Spor Kulübü futbol takımının başına Cüneyt Dumlupınar getirildi. Haziran’ın en sevindirici olayı ise Pınar Karşıyaka’nın şampiyonluğu oldu. 24 yıl sonra gelen şampiyonluğun ardından tüm kenti büyük bir coşku sardı. Tarihler 20 Haziran’ı gösterdiğinde Karşıyaka’nın şanlı bayrağı Boğaziçi Köprüsü’nde sallanıyordu. Şampiyonluğun ardından Avrupa’nın en büyüklerinden biri haline gelen Pınar Karşıyaka, Haziran ayında Euroleauge’e katılmaya hak kazanarak tekrar tüm semtin gururu oldu.

Temmuz

Temmuz ayının en çarpıcı olayı Karşıyaka AK Parti ilçe binasına yapılan bombalı saldırı oldu. Şans eseri hiçbir vatandaşın zarar görmediği patlamanın ardından tüm semti uzun süre terör korkusu sardı.

Ağustos

Ağustos ayında Karşıyaka Belediyesi, Dünya önünde semti gururlandırmaya devam etti. Karşıyaka Belediyesi, yaptığı çalışmaların ardından “Aktif Şehir” ünvanına layık görülerek, Türkiye’de bu ünvanla onurlandırılan ilk belediye olmayı da başardı. Ağustos ayının akıllarda kalan bir başka anısı ise Karşıyaka Spor Kulübü’nün yıllarını geçirdiği kulüp binasına vedasıydı. Stad çalışmaları için yıkılması gereken kulüp binasında yapılan son toplantı, duygusal anlara sahne oldu.

Eylül

Eylül ayında Karşıyaka bir inşaatla sevinirken, başka bir inşaat çalışmasının sonucunda da hüznü yaşadı. Karşıyaka Stadı’nda başlayan zemin sağlamlaştırma çalışmaları tüm taraftarları mutlu ederken, Karşıyaka’nın simgeleşmiş kurumlarından biri olan Deniz Sineması’nın yıkılmasıyla Karşıyaka binlerce anıya ev sahipliği yapmış bir mekanına daha veda etmiş oldu. Eylül'ün son günleri ise Karşıyaka Spor Kulübü adına çalkantılara sahne oldu. Şampiyonluk parolasıyla yola çıkılan PTT 1. Lig’de üst üste alınan başarısız sonuçların ardından Cüneyt Dumlupınar istifa etti. Dumlupınar’ın yerine takımın başına Kemal Özdeş getirildi.

Ekim

Karşıyaka’da Ekim ayı spor dünyasındaki gelişmelerle öne çıktı. Ekim’in ilk günlerinde şampiyonların hocası Ufuk Sarıca’nın adı Bostanlı’da Mor Park olarak bilinen parka verildi. Aynı ayda Karşıyaka Euroleauge’deki ilk maçına çıktı ve muhteşem bir galibiyet aldı. Ayın son günlerinde Karşıyaka Belediyespor’lu okçu Demir, katıldığı Dünya Şampiyonası’ndan şampiyonlukla dönerek tüm semti gururlandırdı. Ekim’in sonunda gerçekleştirilen Karşıyaka Divan Kongresi’ni ise kulübün eski başkanlarından Cihan Büyükoral kazanarak Divan Kurulu Başkanı oldu.

Kasım

Kasım ayının başında, İzmir Arena’da gerçekleştirilen görkemli bir yemekle Karşıyaka Spor Kulübü 103. Yaşını kutladı. Kasım’ın 8’inde yıllar sonra ilk kez tribünlerin yarı yarıya paylaşıldığı bir derbi oynandı. Tüm Türkiye’ye örnek olan Karşıyaka-Göztepe derbisini, Engin Baytar’ın golüyle Karşıyaka 1-0 kazandı. Mutlu başlayan Kasım hüzünlü bir şekilde sona erdi. Karşıyaka’nın tanınmış simalarından biri olan eski Milli atlet Safter Karabağlı aramızdan ayrılarak tüm Karşıyakalıları hüzne boğdu.

Aralık

Aralık ayı çok büyük bir acıyla başladı. Karşıyaka tarihinin en önemli isimlerinden biri olan, hayatını Karşıyaka Spor Kulübü’ne adamış Lemi Yerli hayata gözlerini yumdu. Lemi Yerli vasiyeti üzerine Karşıyaka Stadı’nda düzenlenen bir törenle çok sevdiği semtine veda etti. Lemi Yerli’nin kaybının üzerinden üç gün geçtikten sonra, Karşıyaka camiası buruk bir sevinç yaşadı. Karşıyaka’nın bir diğer efsanesi Cengiz Kocatoros’un (Gode Cengiz) isminin verildiği yolcu gemisi, yapılan törenle ilk seferine çıktı. Aralık’ın 12’sinde kötü gidişe dur demesi için Karşıyaka Spor Kulübü futbol takımının başına getirilen Kemal Özdeş de istifa ederek yerini Hüseyin Hamamcı’ya bıraktı. Hamamcı’nın gelişiyle birlikte, 2015 yılına Yusuf Şimşek yönetiminde başlayan Karşıyaka, bir yılda tam 6 teknik direktör değiştirmiş oldu. Karşıyaka 2015’e Karşıyaka Spor Kulübü’nün Olağanüstü Kongresi’yle veda etti. Fatih Diniz ve Mutlu Altuğ’un başkanlık için yarıştığı Kongre’den, 2015'e Başkan olarak başlayan Fatih Diniz zaferle çıkmayı başardı. Böylece Karşıyaka Spor Kulübü yılı 2 kere başkan değiştirdiği halde aynı başkanla başlayıp aynı başkanla bitirmiş oldu.

 

Salahattin Oytun İdel / Karşıyaka Haber

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Yeni yıla fidan dikerek girecekler
Sonraki Haber Karşıyaka'nın minikleri atıkları sanata dönüştürdü

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?