ANA SAYFA > GÜNDEM > 15 Yeni yatırıma tam not...

15 Yeni yatırıma tam not...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
15 Yeni yatırıma tam not...

Karşıyaka Belediyesi, hafta sonu gerçekleşen törende temelini attığı ve açılışını yaptığı 15 büyük yatırım ile vatandaşlardan da tam not aldı. Karşıyakalılar; Evrensel Çocuk Müzesi ve Tema Parkı, Atık Getirme Merkezi, Kısa Süreli Engelli Dinlenme Merkezi, Anaokulları gibi projelerin, Karşıyaka’ya değer katacağını söyledi.

Karşıyaka Belediyesi, hem sosyal hem de fiziki olarak kenti geleceğe taşımak adına yürüttüğü çalışmaları, 15 yeni yatırım ile taçlandırdı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı muhteşem bir törenle 10 yatırımın açılışı yapıldı, 5 projenin de temeli atıldı. Karşıyaka’yı uçuracak projeler vatandaşlardan tam not aldı. Karşıyakalılar; çocuklardan gençlere, engellilerden yaşlılara kadar her kesime dokunan yatırımlar için Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar’a teşekkür etti.

Yatırımlar arasında en büyük ilgiyi Karşıyaka Belediyesi’nin prestij projelerinden ‘Evrensel Çocuk Müzesi ve Tema Parkı’ gördü. Temeli atılan dev park, Mavişehir’de 7 bin 200 metrekare alan üzerinde hayat bulacak. Dinozor heykelleri, çeşitli canlı türlerinin maketleri, biyolojik gölet, uçak canlandırması ve inşaat alanı gibi bölümlerin yer alacağı parkta, çocukların merak ettikleri konularla karşılaşması sağlanacak. Sevgi, saygı, hoşgörü, dostluk ve doğruluk gibi evrensel değerlerin anlatılacağı 7 adet sergi oluşturulacak. Bir yanında Karşıyaka’nın Filizleri Anaokulu, bir yanında da Bilim Müzesi’nin bulunacağı Evrensel Çocuk Müzesi ve Tema Parkı ile bölge, ‘Bilim Adası’na dönüştürülecek.

İzmir’de ilk kez Karşıyaka Belediyesi tarafından inşa ettirilen 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi Çöp Transfer İstasyonu, Türkiye’nin de ilk onaylı merkezlerinden biri oldu. Hem çevrenin korunmasına hem de ekonomiye önemli katkılar sağlayacak merkez, Latife Hanım Mahallesi’nde hizmete açıldı. Bin 600 metrekarelik kapalı alana sahip tesiste, 13 grupta atık toplanarak geri dönüşüme kazandırılacak.

Karşıyaka’nın en büyük parklarından biri olan Nergiz Parkı sil baştan yenilendi. 2 bin 500 metrekarelik parkın büyük kısmı yeşil alan olarak düzenlendi. Yepyeni oyuncaklar, kuru havuz, oturma grupları ve spor aletleri ile donatıldı. Karşıyaka halkının çevreci kimliğini sembolleştirmek adına, parkın merkezine 150 yıllık bonsai zeytin ağacı dikildi ve etrafına da ağacı koruyan halkı temsil eden insan heykelleri yerleştirildi.

Törenle temeli atılan Kısa Süreli Engelli Dinlenme Merkezi, Mustafa Kemal Mahallesi’nde inşa edilecek. Projeyle, engelli vatandaşların ve ailelerinin yaşamı kolaylaştırılacak. Aileler, gün içindeki işlerini halledebilmek için, engelli çocuk ya da yakınlarını bu merkeze bırakabilecek. Öte yandan Karşıyaka Belediyesi, sportif yatırımları kapsamında Zübeyde Hanım Mahallesi’nde modern bir Futbol Tesisi kuracak. Belediye Şantiye Tesisleri’nin yan tarafında inşaatına başlanacak futbol sahası FİFA standartlarına uygun olacak. Sentetik çim sahada, bin 500 kişilik tribün yer alacak.

Yani yatırımların Karşıyaka’ya ve Karşıyaka halkına hayırlı olmasını dileyen Başkan Akpınar, “Türkiye Cumhuriyetinin değerleri ışığında, insana dokunanın çağdaş yerel yönetim anlayışımızla; daha mutlu ve daha yaşanabilir bir kent yaratmak için çalışıyoruz. Açılışını yaptığımız yatırımlar ve temelini attığımız yeni projeler de Karşıyaka’nın aydınlık yüzünü yansıtan, kentimizi geleceğe taşıyacak önemli adımlardır. ‘Bina değil, ağaç diken bir belediye başkanı’ olarak, ‘Belediyeler halkındır’ ilkemizle kentimiz için en iyi hizmetleri üretmeyi sürdüreceğiz. Yakın zamanda, en az bu 15 proje kadar değerli yepyeni yatırımları da müjdeleyeceğiz” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Ödüller ''Başkan Amca''dan
Sonraki Haber Migros, halk plajlarını temizledi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?