ANA SAYFA > İZMİR > 1 tona yakın mavi kapak topladı

1 tona yakın mavi kapak topladı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
1 tona yakın mavi kapak topladı

Konak Belediyesi’nin örnek sosyal sorumluluk projesi olan ‘Mavi Kapak Mavi Sevgi’ kampanyasına destek veren on binlerce kişiden biri olan Ali Kamil Topada, bugüne kadar topladığı 1 tona yakın mavi kapakla onlarca engellinin tekerlekli sandalye sahibi olmasına yardımcı oldu.

Emekli olduğu 2009 yılından bu yana her gün mavi kapak toplayıp,  Konak Belediyesi’ne teslim ederek geri dönüşüme kazandıran 66 yaşındaki Topada, hem çevreyi koruyor, hem de bedensel engelli vatandaşlara umut oluyor.  Yolda görürken bile gördüğü her mavi kapağı topladığını dile getiren Topada’ya mahalle sakinleri de destek veriyor.

HER KAPAK BİR UMUT

Yaptığı bu duyarlı davranışla çevresine örnek olan Ali Kamil Topada, herkesi Konak Belediyesi’nin mavi kapak projesine destek olmaya çağırarak,  “Konak Belediyesi’nin mavi kapak projesini duyunca içimden bu işe destek olmak geldi. Çünkü bizim de ileride tekerlekli sandalyeye mahkum olmayacağımız ne malum. Bu yüzden bu kampanyaya destek vermek gerekiyor. Ben de gördüğüm her mavi kapağı toplayıp teslim ediyorum. Bir nevi kapak bağımlısı oldum. Yolda yürürken bir kapak görünce hemen gidip alıyorum” dedi. Konak Belediyesi’nin örnek sosyal sorumluluk projesinde toplanan kapakların bir engellinin yüzünü güldürdüğünü belirten Topada, bu tür yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaşmadığı söylentisinin doğru olmadığını da söyledi.

6 AYDA 47 TEKERLEKLİ SANDALYE

Konak Belediyesi’nin hayırseverlerin destekleriyle büyüyen ‘Mavi Kapak Mavi Sevgi’ projesine destek olmak isteyenler 0232 482 10 36 numaralı telefonu arayarak, topladıkları mavi kapakları teslim edebiliyor. Yetkililer belirtilen adrese giderek, mavi kapakları ücretsiz olarak alıyor. Toplanan mavi kapaklar sertifikalı geri dönüşüm firmaları tarafından yeniden değerlendiriliyor.  Bu dönüşüm sırasında her 250 kilogram mavi kapağa bir tekerlekli sandalye veriliyor. Konak Belediyesi bu yılın ilk altı ayında yaklaşık 12 ton mavi kapak toplayarak 47 tekerlekli sandalye ihtiyaç sahibine ulaştırdı.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Doğal Yansımalar Buca’da
Sonraki Haber Bornova’da satranç heyecanı başlıyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?