ANA SAYFA > GÜNDEM > Türkiye’de ilk: Karşıyaka’da her apartman bir öğrenci okutacak

Türkiye’de ilk: Karşıyaka’da her apartman bir öğrenci okutacak

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Türkiye’de ilk: Karşıyaka’da her apartman bir öğrenci okutacak

Eğitimde fırsat eşitliği sağlamak ve dar gelirli ailelerin çocuklarına burs desteği vermek için harekete geçen Karşıyaka Belediyesi, Türkiye’de ilk kez uygulanan “Karşıyaka’nın Filizlerini Geleceğe Hazırlıyoruz- Her Apartmanda Bir Öğrenci Okutuyoruz” projesini hayata geçirdi.

Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar “Dayanışmanın ve yardımlaşmanın kenti Karşıyakamızda, her apartmanda bir üniversite öğrencisi okutacağız” dedi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da görüntülü mesajla projeye destek verdi.
 
Proje büyük ilgi gördü
Hayata geçirdiği projelerle adından söz ettiren Karşıyaka Belediyesi, sadece İzmir’e değil, Türkiye’ye de örnek olması beklenen önemli bir eğitim projesini daha başlattı. Dar gelirli öğrencilerin üniversite yaşamına katkı sunmak için Türkiye’de ilk kez “Karşıyaka’nın Filizleri” projesini başlatan belediye, Karşıyaka’da, her apartmanda bir üniversite öğrencisi okutmak için de kolları sıvadı. Proje kapsamında; Atakent, Mavişehir ve Bostanlı semtleri pilot bölge olarak belirlendi. 150 apartman ve site yöneticileri ile birebir görüşmeler yapıldı ve projenin detayları anlatıldı. Belediyeye burs için başvuruda bulunan üniversite öğrencileri, objektif kriterlere göre değerlendirildi. Burs almaya hak kazanan öğrenciler, kısa süre içinde projeye ortak olan apartmanlar ile buluşturulacak. Apartman sakinleri, kendilerine emanet edilen öğrencilere 10 ay boyunca, ayda 300’er lira burs yardımı yapacak.
 
Tüm Karşıyaka’ya yayılacak
Belediye ve halk işbirliği ile hayata geçirilen ve son zamanda ortaya çıkan en önemli sosyal sorumluluk projelerinden biri olarak görülen proje, tüm Karşıyaka’ya yaygınlaştırılacak. Belediye, bu işin sadece koordinasyonunu üstlenecek. Apartmanlar, birden fazla öğrenciye de burs verebilecek. Projeye katılan her bir apartmanın girişine “Bu Apartmanın Bir Öğrencisi Var” plaketi asılacak. Kordon Otel’de gerçekleşen tanıtım toplantısı ile kamuoyuna duyurulan proje, kanaat önderlerinden de tam not aldı. Toplantıya medya temsilcileri, kampanyaya dahil olan apartman yöneticileri ve Karşıyaka Gençlik Eğitim Merkezi’nde eğitim alarak üniversiteyi kazanan üniversite öğrencileri katıldı.

 

“Türkiye’ye örnek olacak”
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Türkiye’ye örnek olacak önemli bir eğitim projesini hayata geçirmiş olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Eğitimde fırsat eşitliği yaratmanın önemine değinen Akpınar “Bir kentin gelişimi ve geleceği için eğitim ve öğretim çok önemlidir. Eğitimde fırsat eşitliği yaratmak ve dar gelirli ailelerin çocuklarına destek olmak, sosyal demokrat belediyelerin ve duyarlı halk kitlelerinin temel görevidir. Karşıyaka Belediyesi ve Karşıyaka halkı el ele vererek, Karşıyaka’nın Filizleri’ni geleceğe hazırlayacağız” dedi.

Gelecek garanti altında
Başkan Akpınar “Projemize destek olan her apartmanda; maddi durumu yetersiz ve okumakta güçlük çeken bir üniversite öğrencimize burs desteği vereceğiz. Projeye katılmak isteyen apartmanlar her bir öğrenci için belirlenecek hesap numaralarına, 10 aylık eğitim sürecinde, her ay için, apartman başına 300’er liralık burs bedeli yatıracak. Hedefimiz; ailelerinin maddi yetersizliği nedeniyle öğrenim görmekte zorlanan ve belki de yakın zamanda okulu bırakmak zorunda kalacak olan üniversite öğrencilerimize eğitimde fırsat eşitliği sağlamak ve geleceğimizin garantisi evlatlarımızın meslek sahibi, ufku açık bireyler olarak yetişmelerine imkan tanımaktır. Sosyal sorumluluk anlayışı içinde gerçekleştireceğimiz bu proje, sadece Karşıyaka’nın olmaktan çıkacak ve Türkiye’ye örnek olacak” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu’ndan video mesaj
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da projenin tanıtım toplantısına görüntülü mesajla katıldı. Karşıyaka’nın Filizleri’ni Geleceğe Hazırlıyoruz” projesinin, son derece önemli bir eğitim projesi olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, “Türkiye’ye örnek olacak bir proje yapacak İzmir. ‘Karşıyaka’nın Filizleri’..Öğrencilere burs verilecek. Ekonomik durumu iyi olmayan öğrenciler kimseye el avuç açmasın diye Karşıyakalılar önemli bir görev üstlendi. Biz ‘Dev Çınar Yeni Filiz diyoruz’.Yeni filizleri Karşıyaka Belediyesi sizlerle birlikte büyütecek” dedi.

 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber MHP İzmir yeni kadrosunu açıkladı
Sonraki Haber Güzelleşmenin tam zamanı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?