ANA SAYFA > GÜNDEM > Tugay: Kadın haklarına sahip çıkmak, en çok Karşıyaka ve Karşıyakalılara yakışır

Tugay: Kadın haklarına sahip çıkmak, en çok Karşıyaka ve Karşıyakalılara yakışır

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Tugay: Kadın haklarına sahip çıkmak, en çok Karşıyaka ve Karşıyakalılara yakışır

Karşıyaka'da Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle düzenlenen yürüyüşte kadınların hak ve özgürlüklerini içeren sloganların yazılı olduğu pankartları, erkekler taşıdı. Zübeyde Hanım Anıt Mezarı'nda sonuçlanan kortejde başı çeken CHP Karşıyaka Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay, "Kadın haklarına sahip çıkmak, en çok Karşıyaka ve Karşıyakalılara yakışır" dedi.

Karşıyaka'da kadın haklarına dikkat çekmek amacıyla tarihi istasyon ile Zübeyde Hanım Anıt Mezarı arasında yürüyüş düzenlendi. Etkinliği farklı kılan özellik ise, yürüyüş başladıktan sonra anlaşıldı. Kadınların hak ve özgürlüklerini içeren mesaj ve sloganların bulunduğu pankartlar, CHP Karşıyaka Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay ve erkek belediye meclis üyesi adayları tarafından taşındı. Yürüyüş boyunca hep bir ağızdan marşlar söylenirken pencerelerinden eşlik eden vatandaşlar, coşkunun artmasına neden oldu. Zübeyde Hanım Anıt Mezarı'na ulaşan grubu, İzmir Kadın Kuruluşları Birliği Başkanı Tülin Eraslan ve üye olan kadınlar alkışlarla karşıladı. Anıt Mezar bahçesinde düzenlenen törende konuşan Dr. Cemil Tugay, "Annelerim, ablalarım, kardeşlerim ve sevgili eşim; sizlerle olmak büyük mutluluk ve onur. Bu onur Zübeyde annemizden, bu onur cumhuriyetin aydın yüzlü kadınlarından kaynaklanıyor. Sizler bu ülkenin gerçek sahiplerisiniz. Bizlerle beraber size yapılan haksızlıkların karşısında olmak için yürümeniz çok önemlidir. Eşinin en zor gününde yanında olan kadındır ve şefkat kadına aittir. Bir doktor olarak söylüyorum. Erkek düşer, kadın düşmez. O hep sarıp sarmalar. Sizlere söz veriyorum. 1 Nisan'dan itibaren kadının her sorunu için, sosyal, siyasal, aile içi yaşam haklarının teslimi için bir kadın gibi düşünerek çalışacağım" diye konuştu.
İzmir Kadın Kuruluşları Birliği Başkanı Tülin Eraslan da, erkeklerin pankart taşıyarak kadınlara verdiği desteğin tüm ülkeye örnek olmasını diledi. İzmir'in ilklerin şehri olduğuna vurgu yapan Eraslan, "Kadının Türkiye'deki durumu anlatmak sayfalar sürer. Ülkemizde 10 kadından 3'ü iş bulabiliyor. Toplumsal cinsiyet eşitliğinde 149 ülkede 131'inci sıradayız. Bu durumun son bulmasını ve kadınların daha özgür olduğu bir dünya için çıkacak kıvılcıma Karşıyaka'nın öncülük etmesini diliyoruz" şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından Dr. Tugay, Kadın Hakları Sözleşmesi ve Kadın Dostu Kent Taahhütnamesi'ni imzaladı. Taahhütnameyi severek imzaladığını belirten Tugay, "Ben kadın ve erkek diye bir ayrım yapmadığım ve birlikte yaşam kültürünü benimsediğim için, kadının toplumda daha çok hak ve özgürlüğe kavuşması amacıyla elimden geleni yapacağım" dedi. Eraslan, imzaları atan Tugay'a teşekkür etti.

HABERE AİT RESİMLER

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Ayda Maç projeleri ile göz doldurdu
Sonraki Haber Karşıyaka Haber Gazetesi 15. Yaşına girdi...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?