ANA SAYFA > GÜNDEM > Ayda Maç projeleri ile göz doldurdu

Ayda Maç projeleri ile göz doldurdu

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Ayda Maç projeleri ile göz doldurdu

Cumhur İttifakı Karşıyaka Belediye Başkan Adayı AK Parti’li Ayda Maç’ın projeler ivitrine çıktı.

Ayda Maç Karşıyaka Belediyesi Hikmet Şimşek Kültür Merkezi’nde proje tanıtım toplantısında yaşama geçireceği projeleri salonda büyük tezahüratla karşılandı.
Maç’ın proje lansmanına AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, İzmir Milletvekili Alpay Özalan, İzmir Eski Milletvekili Necip Nasır, AK Parti İlçe Başkanı İsmail Çiftçioğlu, MHP İlçe Başkanı Akif Yılmaz, AK Parti önceki İlçe Başkanı Abdullah Mertoğlu, STK yönetici ve temsilcileri, AK Parti ve MHP’ liler, annesi, Cumhur İttifakı Karşıyaka Belediye meclis üyeleri ile vatandaşlar katıldı. Projeler Maç’ın sunumuyla sahnede bulunan LED ekranda tanıtıldı. Program başlamadan önce Maç’ın Karşıyaka’daki saha çalışmalarından görüntülerin yer aldığı video gösterimi yapıldı.
BU OYUNU BOZUN
Lasmanda CHP’ye yüklenen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, İzmir üzerinde tehlikeli bir oyun oynandığını ileri sürdü. Dağ, “Bir kardeşiniz olarak yalvarıyorum. Karşıyaka’ya, Çiğli’ye İzmir’in tamamına yalvarıyorum. Bu oyunu bozun… Bozmamız lazım… Karşıyaka’yı çantada keklik görüyorlar…
Karşıyaka maşallah bugün bir başka. Karşıyaka bu seçimde tamamen bambaşka. İlçe başkanı, milletvekilleri, Cumhur İttifakı’yla Karşıyaka’nın her yerinde çok farklı bir ses geliyor. Birileri hesap yaparken masanın üzerine ittifakları koyuyorlar. Cumhur İttifakı’nın da Millet İttifakı’nın da 24 Haziran oyları belli. Nasıl olsa bu ilçe çantada keklik, nasıl olsa seçimi kazanırız diyorlar. Öyle hesap ediyorlar. Öyle bir hesap yapıp, buradan aday belirlerken şehrin sosyolojisine, ihtiyacına bakarak belirlemeleri yapmadılar. İzmir’i ve İzmir’in tamamını belirlerken İzmir’i bilmeyenler, tanımayanlar ne yazık ki CHP içinde adayları belirlediler.” diye konuştu.
CHP içinde de HDP içinde de vatanını, milletini seven insanlar olduğunu kaydeden Dağ, “Onların bizimle muhabbeti var. Onların alacağı tavır çok önemli. 3 tane büyük şehir üzerinde tehlikeli bir oyun var. Adana, Mersin ve İzmir! Ankara ve İstanbul demiyorum. Bu tehlikeli oyunu söylemek benim sorumluluğumdur. İzmir cumhuriyet tarihinde kimseye nasip olmayan şeyleri bize nasip etti. En genç milletvekili olmayı nasip etti. İktidar partisinin 4 dönem üst üste milletvekili olmamı nasip etti. Liste başı milletvekili olmamı nasip etti. Benim bu şehre gerçekten borcum var” dedi.
İZMİR’DE TOKİ’YE İHTİYAÇ VAR.
İktidar olarak şehre yapılması gereken işleri yaptıklarını vurgulayan Dağ, “ 2002’den bu yana hep bir elimiz oldu. İktidar olduk. İktidar olarak biz bu şehre yapılması gereken bir iş varsa bunları yaptık. Belkahve, Sabuncubeli tünelleri, çevre yolu, Konak Tüneli, Bayraklı Tünelleri, İZBAN, havaalanı, İzmir Çandarlı otoyolu, Bayraklı Şehir Hastanesi bunlardan bazılarıdır. Bir kanadımız kırık kaldı. Ne söylense tam tersini söylemeyen bir büyükşehir belediye başkanımız olsaydı, ne olurdu? Bir elin nesi var, iki elin sesi var. Projesi bitmiş Körfez Geçişi’ne başlayamadık. Ona başlayabilmek için diğer bir ele ihtiyaç vardı. Belediyeye ihtiyaç vardı. İşte stat… Başından beri tartışa tartışa Göztepe ve Alsancak’ı bir noktaya getirdik, Karşıyaka’yı getiremedik. Belediyeye ihtiyacı vardı. Başkan, ‘oraya o stat olmaz’ demiş. Başkan olmadan önce o stadın ihalesi yapılmıştı. Bir masa başında konuşma imkanı olan insanlarla bir arada olsaydık o stat yapılmıştı. 8 senede bizi en çok üzen sadece iktidarın yapacağı işler değil bir ele daha ihtiyacımız olan işleri yapamamamızdı. İzmir’de TOKİ’ye ihtiyaç var. Kemalpaşa, Kınık, Bayındır’a yaptınız diyorlar. Doğru ama bu TOKİ’yi yaparken bizim belediyemiz, ayrımcılık yapalım diye düşünmedik” diye konuştu.
ÇİFTÇİOĞLU: KARŞIYAKA BAMBAŞKA OLACAK
Programın açılış konuşmasını yapan AK Parti İlçe Başkanı İsmail Çiftçioğlu, “Bu gece gösteriyor ki artık Karşıyaka’nın bağrından Karşıyaka’nın bağrına yeni bir güneş doğuyor. Gerçekten kararlı, cesur adayımızla tüm teşkilatımızla birlikte sahadayız. İnsanlarımıza dokundukça ihtiyaçları tespit ettik. Artık Karşıyaka bambaşka bir geleceğe emin adımlarla gidecek. Ben bu inancı, kararlılığı görüyorum. Sizlerin destekleriyle olacak. Bizim Karşıyaka’ya bir hayalimiz, sevdamız var. Karşıyaka gerçekten bu süreçte bambaşka olacak. Her şey hayallerle başlar. Hayallerin temelinde de inanç vardır. Bizler hep birlikte başaracağız” diye konuştu.
MAÇ: 46 YILDIR KARŞIYAKA’YA SEVDALIYIM
Coşkulu kalabalığa seslenen Maç, “Ben Karşıyaka’mızı ruhumla seviyorum. Bu sevgi anlatılmaz, hissedilir. Ben 46 yıldır sevdalıyım. Doğduğum, büyüdüğüm, her köşesinde anılarımın olduğu, ekmeğimi yediğim Karşıyaka’ma borcum var. Buna izin verirseniz Karşıyaka’nın özgür ruhunu zedelemeden, tıpkı annenin çocuğuna dokunuşu gibi Karşıyaka’yı hak ettiği yere getireceğime huzurunuzda söz veriyorum. Biz kadınlar sözümüzün arkasında dururuz. Çözüm odaklı ve iş bitiriciyiz. Cesur ruhumuzla kafamıza koyduğumuzu yaparız. Her zaman zayıf olanın yanında durmuşuzdur. Anneyiz!” ifadelerini kullandı.
İZBAN YERALTINA ALINACAK
Başkan seçildiği takdirde yapacağı ulaşım projelerinden bahseden Maç, “Deniz taksisi uygulaması yapacağız. Taksi dolmuşlarımız geri gelecek. Mevcut güzergâhlar aynı eski haliyle kullanılacak. Semt içinde midibüs belediye hatları ve güzergâhları belirlenecek. Her mahalle içinde ve ana ulaşım akslarına kısa mesafe ulaşım hizmeti verilecek. Elini kaldır bin, uygun yerde in diyeceğiz. İZBAN yeraltına alınacak ”dedi.
YERALTI OTOPARKLARI YAPILACAK
Kalıcı çözümler üreteceğini vurgulayan Maç, “Otopark sorununa son! 34 adet alanda asansörlü otopark yapacağız. Karşıyaka merkezde 500 adet, Bostanlı merkezde bin 200 araç kapasiteli yeraltı otoparkı geliyor. Altyapı sorunu Büyükşehir Belediye Başkanımız Nihat Zeybekci ile son bulacak. Kalıcı çözümlerle geleceğiz. Tekrar kazıp tekrar kapatmayacağız. Kazacağız, yapacağız, kapatacağız, bitecek. Engelli arkadaşlarımızın çilesi bitecek. Karşıyakalılar özlenen sahiline kavuşacak. Diye konuştu.
BALIKÇI BARINAĞI YOK EDİLİYOR
Balıkçı Barınağı ile ilgili açıklamalarda bulunan Maç, “Bir opera binası yapılıyor, 500 milyon TL’ye mal olacak. Mavişehir balıkçı barınağımız yok ediliyor. Üzülerek söylüyorum. Biz buna engel olacağız. Kimse bizim balıkçı barınağımızı elimizden alamaz. Biz Karşıyakalıyız. Kahvaltımızı ucuz yaparız, günbatımını izleriz. Bir kamu yatırımı yapıyorsunuz ama öbür kamu yatırımını elden alıyorsunuz. Böyle bir dünya yok. Biz geliyoruz. Bostanlı ve Mavişehir balıkçı barınağı ve balık hali revize edilecek. Rekreasyon alanıyla bütünleşecek” diye kaydetti.
KARŞIYAKA, BAKIMSIZ VE İHMAL EDİLMİŞ BİR KADIN
Karşıyaka’yı ihmal edilmiş ve bakımsız bir kadın olarak betimleyen Cumhur İttifakı Karşıyaka Belediye Başkan Adayı, “Karşıyaka’yı bir kadına benzetirler. Ama ihmal edilmiş, bakımsız bir kadın. Kadın yoktan var eder. Kaynaklarımızı doğru kullanmamız gerekiyor. Tutumlu olmamız gerekiyor. Efektif olmamız lazım. Atıl duran tesisleri kullanacağız. İleri yaş yaşam sokağı uygulamasını hayata geçireceğiz” dedi.
Haber ve fotoğraflar: Yılmaz Durmaz

 

HABERE AİT RESİMLER

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Akpınar’dan tarihi Karşıyaka Stadı mesajları!
Sonraki Haber Tugay: Kadın haklarına sahip çıkmak, en çok Karşıyaka ve Karşıyakalılara yakışır

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?