ANA SAYFA > GÜNDEM > Sürekli: Karşıyaka Devlet Hastanesi 2018 sonunda hizmete açılacak

Sürekli: Karşıyaka Devlet Hastanesi 2018 sonunda hizmete açılacak

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Sürekli: Karşıyaka Devlet Hastanesi 2018 sonunda hizmete açılacak

Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi’nde Anne Oteli ve 14 yataklı Genel Yoğun Bakım Ünitesi törenle hizmete açıldı.

Açılış töreninde konuşan Milletvekili Sürekli “Karşıyaka Devlet Hastanesi 2018 Sonunda Hizmete Açılacak” dedi.

Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi’nde 14 Yataklı genel yoğun bakım ünitesi ile yoğun bakım yatak sayısı 89’a yükseldi.

Anne Oteli ile Anneler Bebeklerine Bir Adım Ötede...

Yeni doğan Yoğun Bakım Ünitesi’nde tedavi gören bebeklerin sık aralıklarla anne sütüyle beslenmesi,  bu nedenle annelerin hastaneden uzaklaşmaması ve annelerin bebekleri ile daha rahat ilgilenebilmeleri amacı ile Anne Oteli Hizmete açıldı. Karşıyaka İş Kadınları Derneği’nin katkıları ile İki oda ve 4 yataktan oluşan modern şartlara uygun geniş ve ferah ortamı TV ünitesi, banyo ve tuvaleti ile annelerin hizmetinde olacak.

Törende Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi Başhekimi Op. Dr. İlker Kızıloğlu, İzmir Milletvekilleri Av. Kerem Ali Sürekli ve Necip Kalkan birer konuşma yaptı.

Başhekim Kızıloğlu hastane ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Op. Dr. Kızıloğlu 14 Yataklı genel yoğun bakım ünitesi ile yoğun bakım yatak sayısının 89’a yükseldiğini, ilk kez Anne Otelinin açıldığını, doğum yapan annelerin bebeklerini bu sayede anne sütü ile besleyebileceklerini belirterek, katkılarından dolayı Karşıyaka İş Kadınları Derneği’ne teşekkür etti.

İzmir Milletvekilleri Av. Kerem Ali Sürekli ise yaptığı konuşmada 150 yataklı Karşıyaka Devlet Hastanesinin yatırım programına aldıklarını belirterek, sağlıkta büyük yol kat ettiklerini söyledi.

Milletvekili Sürekli şöyle konuştu: “Bayraklı’daki 2060 yataklı şehir hastanesi en yakın zamanda bitirilecek. Kuzeyin buna ihtiyacı var.

150 yataklı Karşıyaka Devlet Hastanesi’ni yatırım programına aldık. Arkasında yapım ihalesine çıkacak 2018 sonunda ya da 2019 başında bitirmeyi planlıyoruz.  Çiğli Bölge Hastanemiz en büyük yatırımı aldı.”

İzmir’de 1026 yoğun bakım ünitesinin olduğunu bunun 523 ünün yeni doğum yoğum bakım ünitesi olduğunu vurgulayan Milletvekili Sürekli, Üniversite hastaneleri ile de koordinasyonunun artırılması gerektiğini belirterek sözlerine şöyle devam etti. “ İzmir’de üniversitelerimiz de yeniden yapılandırma içerisine girdiler. Hep beraber koordinasyon çalışmalarını yürüterek yoğun bakımda da sıkıntı yaşamayacağız. Sağlıkta memnuniyet oranı 2002 de %39 iken şimdi %72. Hedefimiz tabi ki %100 inşallah memnuniyette %100 ü bulacağız.” 

Milletvekili Kalkan ise yaptığı konuşmada, Milletvekili Kerem Ali Sürekli’nin gecesini, gündüzünü sağlık için ayırdığını belirtti.

Konuşmaların ardından Karşıyakalı İş Kadınları Derneği Başkanı Nil Güneri’ye Anne Oteli’ne katkılarından dolayı Milletvekili Sürekli tarafından bir plaket verildi.

Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi’nde Anne Oteli ve 14 yataklı Genel Yoğun Bakım Ünitesinin açılış törenine İzmir Milletvekilleri Av. Kerem Ali Sürekli ve Eşi Fidangül Sürekli, Necip Kalkan, Karşıyaka Kaymakamı Saadettin Yücel, Çiğli Kaymakamı Kaya Çıtak, İzmir İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Bediha Salnur, Kuzey Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Muhammet Ali Oruç, Karşıyaka İlçe Sağlık Müdürü Dr. Yıldıray Çığırgil, Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi Başhekimi Op. Dr. İlker Kızıloğlu, AK Parti Çiğli İlçe Başkanı Sedat Karatekin,  AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı Abdullah Mertoğlu, Karşıyaka İş Kadınları Derneği Başkanı Nil Güneri ve çok sayıda davetli katıldı.

Haber ve fotoğraf: Yılmaz Durmaz

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İyi ki Karşıyaka'da taraftar var!..
Sonraki Haber Bostanlıspor alternatif sporların adresi oldu

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?