ANA SAYFA > GÜNDEM > MHP Karşıyaka İlçe Başkanı Çimtay: “Kocaoğlu Karşıyaka’yı cezalandırıyor!”

MHP Karşıyaka İlçe Başkanı Çimtay: “Kocaoğlu Karşıyaka’yı cezalandırıyor!”

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
MHP Karşıyaka İlçe Başkanı Çimtay: “Kocaoğlu Karşıyaka’yı cezalandırıyor!”

MHP Karşıyaka İlçe Başkanı Bülent Çimtay, Büyükşehir Belediyesi’nce Yamanlar Dağı’na yapılması planlanan çöp istasyonu nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na ağır eleştirilerde bulundu.

Yamanlar Dağı’nın Karşıyaka’nın ve bölgenin içme suyu yeraltı kaynaklarını bünyesinde bulundurduğunu, ayrıca çam ormanları ve merasıyla bölgesel yaşamın merkezi olduğunu dile getiren Başkan Çimtay, “Yamanlar Köyü’nün ve yörenin küçük ve büyük baş hayvanlarının otladığı, kimyasallarla kirlenmemiş çok önemli bir otlağı olan 900 dönümlük merasını yeni çöp alanı yapmak isteyerek en yüksek oyu aldığı Karşıyaka’yı cezalandırmaktadır” dedi. Çimtay’ın eleştirilerinden Karşıyaka Belediye Başkanı Akpınar’ da payını aldı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Karşıyaka İlçe Başkanı Bülent Çimtay, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun Yamanlar Dağı’na yapmayı planladığı çöp istasyonuna büyük tepki gösterdi. Yamanlar Dağı’nın önemli bir mera ve su kaynaklarını bünyesinde barındırdığına dikkat çeken Başkan Çimtay, “Yaşayan şehir, yaşanacak şehir değil; yaşanamayan ve yaşamayan şehir, İzmir’im. Sen Akdenizin, Egenin incisi şehirken, oldun bir çöp şehir. Benim güzel Karşıyakam, pislik ve çöp yığınlarıyla boğuşan, havası, suyu, çam ormanlarıyla Yamanlarım, seni yok etmek, seni öldürmek için İzmir’in ben yaptım oldu diyen Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, sırf inat ve kapris ile Harmandalı çöplüğüne kuş uçuşu 2,5 km mesafedeki Yamanlar Köyü’nün ve yörenin küçük ve büyük baş hayvanlarının otladığı, kimyasallarla kirlenmemiş çok önemli bir otlağı olan 900 dönümlük merasını yeni çöp alanı yapmak isteyerek, en yüksek oyu aldığı Karşıyaka’yı cezalandırmaktadır” dedi.

BÖLGENİN İÇMESUYU KAYNAĞI

Yamanlar Dağı’ndaki yeraltı su yataklarının yöre için çok önemli olduğunu dile getiren MHP Karşıyaka İlçe Başkanı Bülent Çimtay, “Yamanlar Dağı’nın güney yamaçları Karşıyaka’nın içilebilir suları ve Yamanlar Seçme Suyu şişeleme tesisleri de İzsuyu’nun istasyonlarından temin edilmektedir.  Yamanlar köyü, Sancaklı köyü, Doğançay köyü gibi yerleşim yerlerini beslemektedir. Yamanlar Dağı’nın kuzey yamaçlarının su yatakları,  Menemen, Emiralem köyü, Değirmendere köyü, Ayvacık köyü, Alaniçi köyü, Karaorman köyü, Çaltıdere köyü yerleşim yerlerini beslemektedir” diye konuştu.

SÜSLEME İLE SORUN ÇÖZÜLMEZ

Çimtay, şunları söyledi: “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, bacalarından çıkacak gazla havayı, atıkla yeraltı sularını kirleterek, havasız ve susuz kalacak Yamanlar çam ormanlarını yok etmek için avını yemek için hazır canavar örneği beklemektedir. Akdeniz’in  ve Ege’nin incisi İzmir,  İzmir’in incisi Karşıyaka,  Harmandalı çöp depolama sahasını geride bırakacak şekilde pislik ve çöplük içindedir.  Ana yolların bir iki yerinde çöp konteynırlarının etrafında büyük gösterişlerle basına sunulan süslemelerle Karşıyaka’nın çöp sorunu halledilemez.”

KAFANIZI KALDIRIP KARŞIYAKA’YA BAKIN

Başkan Çimtay’ın eleştirilerinden Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’da payını aldı. Çimtay, sözlerini şöyle sürdürdü: “Tanıtım tabelalarındaki poz poz fotoğraflarla çöp toplanmaz, çöp sorunu halledilmez.  Karşıyaka pislikten kurtulmaz.  Karşıyaka’yı arabasız ve habersiz dolaşarak, Karşıyaka’nın pislik ve çöplüğüyle yüzleşmekten çekinmeyin. Karşıyaka çarşının, saate endeksli çöp toplanması uygulaması tam çalışmamaktadır. Çarşının gıda üzerine kurulu olan ticareti ve apartman katlarındaki konutlarda yaşayanların çok yaygın olması nedeniyle sokak içleri çöplük ve pislikten geçilmemektir. Buralarda iri farelerin cirit attığı ortamlar oluşmaktadır. Karşıyaka çarşıdan da ibaret değildir.  Karşıyaka; Bahçelievleri, Donanmacısı, Aksoyu, Nergizi, Şemikleri, Örnekköyü, Cumhuriyeti, Mavişehir Bostanlısıyla, kısacası birçok mahallesiyle bir bütündür. Karşıyaka’yı yaşayan ve yaşanacak şehir yapmanın gereğini, lütfen kafanızı kaldırıp, Karşıyaka’ya bakarak yerine getiriniz.”

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Aşkın gerçek tarifi
Sonraki Haber Bornova Belediyesi’nde hafta sonu bütçe mesaisi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?