ANA SAYFA > GÜNDEM > Kent A.Ş. işçileri eylem yaptı

Kent A.Ş. işçileri eylem yaptı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Kent A.Ş. işçileri eylem yaptı

Karşıyaka Belediyesi'ne bağlı Kent A.Ş.'de çalışan işçiler, iki yıldır zamanında maaş alamadıkları, 1 yıldır da ikramiye alamadıkları gerekçesiyle eylem yaptı.

Belediye Binası önünde toplanan yaklaşık 200 belediye işçisi, 'Direne direne kazanacağız', 'Kent A.Ş. işçisi köle değildir' sloganları attı. Ardından işçiler adına konuşan Genel İş 5 No'lu Şube Başkanı Ali Haydar Kara, belediye yetkilileriyle defalarca görüştüklerini anlatarak, "Bugüne kadar defalarca göüşmemize ve bize söz verilmesine rağmen olumlu bir adım atılmamaktadır. Bu ayıp onlarındır. Biliyoruz ki bazı çevreler basın açıklamasını seçim arifesinde yapıyoruz diye bizleri suçlayacaktır. Halbuki suçlu bellidir. Üreten emekçiler değil, alın terin soğumadan hakkını zamanında ödemeyenler asıl suçludur. Buradan herkese çağrımızdır. Bu çığlığımıza kulak verin, alacaklarımızı hemen ödeyin" dedi.

Belediyedeki her çalışana eşit yaklaşılmasını istediklerini de söyleyen Kara, "Ağırlaşan yaşam koşullarımızı da dikkate alarak emekçilerin hakkı olan alacaklarının ödenmesini istiyoruz. Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar'ın, görevden ayrılırken yıllardır birlikte çalıştığı, sorunları birlikte kucakladığı emekçi kardeşleriyle helalleşerek ayrılması kuşkusuz kendisine de onur ve prestij kazandıracaktır" diye konuştu.

Basın açıklamasından sonra işçiler belediyenin önünden ayrıldı.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İleri Yaş Sempozyumu İzmir'de başladı
Sonraki Haber Pınar Karşıyaka'da ilk hedef Galatasaray maçı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Ender Ender 27.02.2019

Bu maaş alamayan emekçi kardeşlerim varya seçimde yine başları a CHP getirir eee kendini neye layık görüyorsan öyle yöneticileri secersin

yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?