ANA SAYFA > GÜNDEM > Karşıyaka’da şiddetsiz iletişim paneli

Karşıyaka’da şiddetsiz iletişim paneli

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka’da şiddetsiz iletişim paneli

Toplumsal hayatın her alanına yayılan ‘şiddete’ karşı bilinçlendirme çalışmalarını sürdüren Karşıyaka Belediyesi, ‘Şiddetsiz İletişim Paneli’ne ev sahipliği yaptı. Belediye ile Ka Akademi, Karşıyaka İş Kadınları Derneği (KAR-İŞKAD), Karşıyaka Sanayici ve İş Adamları Derneği (KASİAD) tarafından ortaklaşa düzenlenen panel, Çarşı Kültür Merkezi’nde yoğun katılımla gerçekleştirildi.

H. Oğuz Erbatu’nun yönettiği panelde; Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölüm Başkanı Prof. Dr. Aylin Göztaş, Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği İzmir Şubesi Geçmiş Dönem Başkanı Tülin Kesiktaş Eraslan ve Avukat Funda Karaltı konuşmacı olarak yer aldı. KAR-İŞKAD Yönetim Kurulu Üyesi Burcu Geneş tarafından da bir atölye çalışması yapıldı. 

Günümüzde şiddet olaylarının giderek artış gösterdiğine ve cinayete varan felaketler yaşandığına dikkat çeken uzmanlar, bu gidişatı durdurmanın en önemli yolunun ‘öfke kontrolü’ olduğunu vurguladı. Bu doğrultuda öfke, suçluluk, utanç ve depresyona götüren düşünce kalıplarından kurtulma yolları ve çatışmasız iletişim yöntemleri katılımcılarla paylaşıldı. 

Karşıyaka Belediyesi adına tüm panelistlere ve katılımcılara teşekkür eden H. Oğuz Erbatu “Ne yazık ki günümüzde hayatın her alanında şiddet olaylarıyla karşılaşabiliyoruz. Ebeveynin çocuğuna, öğretmenin öğrencisine, amirin memura, kocanın eşine uyguladığı şiddete ve daha nicelerine ‘dur’ dememiz gerekiyor. Bu anlayışla, şiddetle toplumsal mücadeleye katkı koymak adına düzenlediğimiz panele katılan ve katkı sağlayan herkese çok teşekkür ediyoruz” dedi. 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 1 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Balkan Plaj Voleybol Şampiyonası Bostanlı'da başlıyor
Sonraki Haber D.J Kennedy: Bu taraftarın önünde oynamayı çok seviyorum

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?