ANA SAYFA > GÜNDEM > Karşıyaka'da nevruz kutlandı

Karşıyaka'da nevruz kutlandı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka'da nevruz kutlandı

Karşıyaka Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Selçuk Yaşar İlköğretim Okulu’nda düzenlenen Nevruz töreni görkemli geçti.

Baharın gelişini simgelenen, geçmişe ve geleceğe birlik ve beraberlik içinde sahip çıkmak anlamına gelen Nevruz Günü kutlama etkinliklerine  başta Karşıyaka Kaymakamı Ali Rıza Çalışır, Karşıyaka Belediye Başkan Vekili Muzaffer Karayılanoğlu, Karşıyaka İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa İslamoğlu, Karşıyaka İlçe Emniyet Müdürü Kaan Coşkun, Karşıyaka İlçe Sağlık Müdürü Ahmet Karaman, Karşıyaka İlçe Sağlık Müdürü Dr. Yıldıray Çığırgil, Karşıyaka İlçe Spor Müdürü Musa Yelek, MHP İlçe Başkanı Akif Yılmaz, Karşıyaka Halk Eğitim Müdürü Ebru Yılmaz, Kızılay Karşıyaka Başkanı, Karşıyaka İlçe Milli Eğitim şube müdürleri, okul müdürleri , öğretmenler ve çok sayıda davetli katıldı. Katılımcılar ateşin üzerinden atladı.
Her çiçeğin ayrı bir rengi, baharın, kardeşliğin, emeğin eseri, yurdumun güneşi, baharın habercisi, bayram sevinciyle geçen Nevruz kutlaması sevinçli ve coşkulu anlar yaşattı. Renkli gösterilere sahne olan nevruz kutlamasında öğrencilerin sergilediği yumurta tokuşturma, halat çekme yarışmaları, halk oyunları, okul korosunun seslendirdiği bahar şarkılarının ardından, günün anlam ve önemi ile ilgili kompozisyon, resim ve şiir dalında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Testi kırma ve nevruz ateşi yakılarak üstünden atlanılmasının ardından, demir dövme seremonisi ile program sona erdi. Bahçede kurulan otağıda gözleme servisi, Özbek pilavı ve helva ikramı yapıldı.

NEVRUZ NEDİR?
Farsça ‘yeni gün’ anlamına gelen Nevruz, Orta Asya'dan Balkanlardaki uluslara kadar çok geniş bir bölgede yerel renk ve inançlarla kutlanan Nevruz, her ulusun kendi kültür değerleriyle özdeşleştirip sembolleştirdiği, özü itibariyle baharın gelişinin kutlandığı coşkuyla karşılandığı bir gündür. Yazılı olarak ilk kez 2. yüzyılda Pers kaynaklarında adı geçen Nevruz, İran ve Bahai takvimlerine göre yılın ilk gününü temsil eder.

 

HABERE AİT RESİMLER

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Kaf Kaf tam kadro...
Sonraki Haber Karşıyaka’ya İyilik Atölyesi…

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?