ANA SAYFA > GÜNDEM > Karşıyaka Belediyesi Personel A.Ş ile sözleşme yaptı

Karşıyaka Belediyesi Personel A.Ş ile sözleşme yaptı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka Belediyesi Personel A.Ş ile sözleşme yaptı

Karşıyaka Belediyesi, personelinin yer aldığı şirketi Personel A.Ş. ile işçileri kapsayan toplu sözleşme yaptı.

Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Karşıyaka Belediyesi çalışanlarına iyi şartlar sağladıklarını ifade ederek şöyle dedi:
"Hepimiz için hayırlı olsun. Bu sizlerin başarısıdır. Sizin harcadığınız emeklerin karşılığı ödenmez. Size, emeklerinize, örgütlülüğünüze her zaman saygı duydum, duymaya da devam edeceğim. Her zaman emekçiden yana taraf oldum. Bu ülkede bir şeylerden tasarruf edilecekse bu emekçinin hakkı değildir. Biz çalışanının hakkını koruyan insanlarız. Bugün burada bu bayram havasını yaşattığınız için hepinize çok teşekkür ederim. Bu toplu iş sözleşmesinin imzlanmasında emeği geçen herkese ve bütün sendika temsilcilerimize ayrı ayrı teşekkür ederim. Hepimize hayırlı uğurlu olsun."

Karşıyaka Belediyesi ile DİSK Genel İş Sendikası İzmir 5 No'lu Şube arasında imzalanan Toplu İş Sözleşmesi, Haziran 2020’ye kadar geçerli olacak. Sözleşmeye göre; KHK gereği Personel A.Ş.'ye geçen işçilerin maaşlarının hesaplanmasında asgari ücret esas alınacak ve bu ücrette işçilerin yaptıkları işe göre vasıfları oranında artış yapılacak. Ayrıca, KHK’da belirtilen yüzde 4’lük zam ücretlere eklenecek. İşçilerin ücretlerinin hesaplanmasında asgari ücretle irtibatları sağlandığından Ocak 2020’de asgari ücrete gelecek zam da  maaşlara yansıtılacak. Yüksek Hakem Kurulunca hazırlanan Çatı Sözleşmede yer alan kural ve haklar korunurken, bu sözleşmede yer almayan; sosyal ve mali haklar, sendikal haklara ilişkin güvenceler, izinler ve disiplin hükümleri düzenlendi. Bu kapsamda olmak üzere; 29 Ekim ve 1 Mayıs’ta 300’er lira gıda ve erzak yardımı, yol ve yemek yardımı, izin yardımı, yasal doğum izni süresine ek olarak 6 hafta doğum izni ve hastalık yardımı verilmesi gibi çeşitli düzenlemeler yapıldı.

PAYLAŞ
Beğendim 1 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 1
Önceki Haber Herkes İçin Matematik Tırı Bornova'da
Sonraki Haber 4 Başkan KSK için bir araya geldi...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


İşçi İşçi 27.08.2019

O kadar insanı sürdün hala emek diyorsun

İşçi İşçi 27.08.2019

O kadar insanı sürdün hala emek diyorsun

yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?