ANA SAYFA > SPOR > 4 Başkan KSK için bir araya geldi...

4 Başkan KSK için bir araya geldi...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
4 Başkan KSK için bir araya geldi...

Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Turgay Büyükkarcı'nın davetiyle Karşıyaka Belediye Başkanı Dr.Cemil Tugay, Karşıyaka Taraftarlar Derneği Başkanı Okan Kırmacı ve 1912 Karşıyaka Derneği Başkanı Cem Karagözlü bir araya geldi.

Selçuk Yaşar Tesisleri'nde gerçekleşen toplantıya KSK Genel Sekreteri Mehmet Yaya ve KSK Divan Kurulu Başkanı Fatih Diniz de katıldı. 

KSK Başkanı Turgay Büyükkarcı, “Son yıllara baktığınızda, Karşıyaka’nın dört önemli kurumu bir araya gelmekte zorlandı. Camiamızın en büyük sıkıntılarından biri olan bu bölünmüşlüğü ortadan kaldırmak için sevgili başkanlara ricada bulundum. Onlar da çok büyük destek vererek bu toplantıyı düzenlememize yardımcı oldular. Bundan sonra bu dört kuruluş, birlikte, omuz omuza gitmeye karar verdik. Sağdan soldan gelen lâflara hiç bakmadan, Karşıyaka Spor Kulübü’nü daha ileriye gidip, bu sıkıntılardan bir an önce arınması ve hak ettiği değeri bulması için ortaklaşa çalışacağız. Çok değerli bir kulübüz ancak maalesef bu değerin farkında değiliz. Basketbolda şampiyon olduğumuz, 2014-2015 sezonunda gazetelerde çıkan Karşıyaka haberlerinin reklam tutarı 43 milyon 805 bin lira. Bugüne oranlarsak yaklaşık 80 milyon. Ne kadar önemli bir kulüp olduğumuzu hepimizin idrak etmesi lâzım. Biz çok büyük bir gücüz ama bunun farkında değiliz” dedi.

Yaşar Grubu ve Pınar’ın çok değerli katkılarının bulunduğunu ifade eden Büyükkarcı,”Türkiye’de 23 yıl üst üste bir kulübün sponsorluğunu yapmış başka ikinci bir şirket yok” diyerek sözlerini tamamladı.

Karşıyaka Belediyesi Başkanı Cemil Tugay ise, “Hem adaylık dönemimde hem 5 aylık görevim boyunca kulüple devamlı iletişim hâlinde olduk. Futbol, basketbol ve diğer branşlarda kulübü daha ileriye taşımak için neler planlayabiliriz diye konuştuk, konuşmaya da devam ediyoruz. Kulübün desteklenmesi, belediye açısından şart. Alternatifi olmayan, özel bir kurum. Hep söylüyoruz, Karşıyaka’nın en önemli markası; Karşıyaka Spor Kulübü’dür. Tam bir işbirliği içerisinde çalışmalıyız. Futbolda play-off’tan dönmemiz büyük bir üzüntü oldu ancak bu seneye mutlaka bir üst lige çıkacağımıza inanarak başladık. Basketbolda takımımız çok iddialı. Salonun altyapı sorunlarının giderilmesi için kulüp yönetimimizle görüşerek plan yaptık ve tadilatlar devam ediyor. Takımlarımızın altyapılarına destek olmak ve tesislerdeki eksiklikleri gidermek de yol haritamız içerisinde. Yine tekrar ediyorum, umuyorum başkanlığım döneminde Karşıyaka futbol takımı, en üst ligde mücadele edecek. Süper Lig’de olmayı hak eden bir tarihi geçmişe sahip. Bugün, bu birlik ve beraberlik görüntüsünü vermekten mutluyum.” dedi.

Karşıyaka Stadı ile ilgili görüşlerini de ifade eden Tugay, “Karşıyaka’nın stadı yoksa bu benim problemimdir. Bunu çözmemiz gerekiyor. Karşıyaka bir stada ihtiyaç duyuyor. Geçmişe sünger çekelim, bugünkü noktada stadın ihalesinin yapılması için neler gerekiyor, bunu konuşalım. Stadın ihalesinin yapılmasının önünde bir engel olduğunu düşünmüyorum. Belediyeden kaynaklanan herhangi bir şey zaten yok. Çevredeki vatandaşların itirazı var ancak bilirkişi raporu olumlu çıktığı için bu şartlarda ihale yapılabilir. Bu olduğunda, inşaatın bir an önce bitirilmesi için belediye de ne çaba gerekiyorsa gösterecek. Eğer bütçe sorunu varsa alternatif modeller de yaratılabilir” diyerek sözlerini noktaladı.

Ardından söz alan 1912 Karşıyaka Derneği Başkanı Cem Karagözlü; “1912 Karşıyaka Derneği, Karşıyaka ve Karşıyaka Spor Kulübü için kurulmuş bir dernek. Semtimizin, belediyemizin ve kulübümüzün yanındadır. Özellikle amatör branşlarımızı yeniden canlandırmak için önümüzdeki süreç içerisinde belirli planlar çerçevesinde oluşumlarımızı da birlikte gerçekleştireceğimize inanıyoruz. Yeni sezonda tüm yarışmacı takımlarımıza başarılar diliyoruz” dedi.

Karşıyaka Taraftarlar Derneği Başkanı Okan Kırmacı ise, “Kulüp Başkanımız Turgay Büyükkarcı’nın nazik davetinden ötürü ve birlik, beraberlik mesajları için teşekkür ediyoruz. Karşıyaka Taraftarlar Derneği olarak bizler, elimizden geldiğince kulübümüzün çıkarları doğrultusunda hareket eden bir grubuz. Birlik ve beraberlik açısından çok büyük eksikliklerimiz var. Sadece Karşıyaka’da değil, tüm Türkiye’de her şeyden şikayet eder hâle geldik. Biz çok büyük bir aileyiz ancak aile kavramımızı kaybettik. Tüm bunlara rağmen, Karşıyakalı olmanın gururunu, şerefini iliklerimize kadar yaşadık ve yaşamaya devam ediyoruz. Yeni nesillere bunu aktarıyoruz. Ben, yine, Turgay Başkanımıza, özellikle son 6-7 aydır gösterdiği büyük özveri için binlerce teşekkür ediyorum” diye konuştu.

HABERE AİT RESİMLER

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka Belediyesi Personel A.Ş ile sözleşme yaptı
Sonraki Haber Konak’ta tarih gezileri

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?