ANA SAYFA > GÜNDEM > CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Karaege: Kaza göz göre göre geliyor

CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Karaege: Kaza göz göre göre geliyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Karaege: Kaza göz göre göre geliyor

CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Dr. Ali Karaege, asansör faciasıyla ilgili olarak bir açıklama yaptı. Karaege'nin açıklaması şöyle:

"Dünyanın en pahalı rezidansını yaptıklarını söyledikleri yerde 10 işçi kardeşimiz hayatını kaybediyor.   İstanbul Tabip Odası 4 ay once uyariyor: “Bugünden sesleniyoruz: Maalesef bu inşaatlarda 8-10 işçi kardeşimizi kaybedeceğiz” diye feryat ediyor. Projenin onayı TOKİ ve merkezi hükümet tarafından verilip, bu sayede inşaat CHP kontrolundeki belediye denetiminden muaf  tutuluyor.   Yani bu kaza goz gore gore geliyor. AKP iktidarında yaklaşık 12 bin işçimiz iş kazalarında hayatını kaybetmiştir. Yani her yıl yaklaşık 1.000 işçi..İnşaatlar, tarım, taşımacılık, ticaret, maden, metal, kimya ve tekstil sektörleri yangın yeri oldu. İşte ekonomik büyümeniz, ileri demokrasiniz, yeni Türkiye’niz... İşte para düzeniniz... Bu geçiştirebileceğimiz, unutabileceğimiz bir olay değil. Soma’daki maden faciasında yetkililer, ’ölüm bu işin fıtratında var’ diyerek bu işi geçiştirmek istediler.  Iş kazaları sadece işçiyi değil, aynı zamanda işçinin ailesini, yakınlarını ve toplumun diğer  tüm kesimlerini derinden etkilemektedir.  CHP için yaşam hakkı, en temel insan  hakkıdır. İş kazalarında önce düşünülmesi  gereken insan hayatının hesaplanamaz  değeridir. Hiçbir maliyet insan hayatının  sahip olduğu değerin üzerinde değildir. CHP olarak bu işin peşini bırakmayacağızimizi ilan ediyor, vefat eden isci kardeslerimize Allah’tan rahmet, yakinlarina bassagligi diliyoruz. "

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Yusuf Şimşek'ten Elazığspor uyarısı
Sonraki Haber Karşıyaka'da elektrik kesintileri sürüyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?