ANA SAYFA > GÜNDEM > AKPINAR: SENDİKAL HAKLAR İÇİN BİRLİKTE DİRENECEĞİZ

AKPINAR: SENDİKAL HAKLAR İÇİN BİRLİKTE DİRENECEĞİZ

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
AKPINAR: SENDİKAL HAKLAR İÇİN BİRLİKTE DİRENECEĞİZ

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, sendikal hakların yasalarla kısıtlandığı gerekçesiyle, 1970 yılının 15-16 Haziran tarihlerinde yaşanan ve 7 kişinin yaşamını yitirmesiyle sonuçlanan "İşçi Direnişini" unutmadı. Başkan Akpınar "Sendikal haklar için hep birlikte direnmeye devam edeceğiz" dedi.

Karşıyaka Belediyesi Şantiye tesislerinde gerçekleşen buluşmaya temizlik işleri, park ve bahçeler, fen işleri ve destek hizmetler personeli katıldı. Tüm işçilere karanfil dağıtan Başkan Akpınar, sendikal örgütlenmenin her zaman yanında olacaklarını ve kendisinin de işçilerle birlikte mücadele edeceğini söyledi.
Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar "1970 yılının 15 ve 16 Haziran tarihlerinde, sendikal hakların yasalarla kısıtlanmasına işçiler isyan etmiş ve özgürlüklerini geri kazanmak için mücadeleye girişmişlerdi. Biz o direnişi unutmadık. Yurtdışında emek- sermaye ilişkisi yıllar once çözülmüşken, biz Türkiye'de hala çelişki yaşıyoruz. Uzlaşının sağlanamamadığı bir ortamda işçilerimiz yaşam mücadelesi vermektedir. Burada demek ki yasal bir problem var. Bu ortadan kaldırılmalı. 44 yıl önce başlayan hak arayışı, hala devam ediyor. Değişmesi gereken işçiler değil, sistem. Sizlerle beraber direneceğim ve her zaman en ön saflarda olacağım" dedi.
Belediye İş Sendikası İşyeri Temsilcisi Faik Araç da 15- 16 Haziran 1970'te yaşanan olayları ilk kez andıklarını söyledi ve Başkan Akpınar'a teşekkür etti. Araç "Sendikal düzenin sarsılmaya çalışıldığı bir dönemdeyiz. İşçi sınıfının, yanlış politikalarla yıpratılmasına izin vermeyeceğiz" diye konuştu.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber CEMAL BÜLBÜL SOKAK'TA İŞGALLER
Sonraki Haber KARŞIYAKA SMAÇÖR BURCU GENÇ İLE YENİDEN ANLAŞTI...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?