ANA SAYFA > GÜNDEM > Akpınar: Şartları yerine getirsinler stadı Yalı'ya yapsınlar

Akpınar: Şartları yerine getirsinler stadı Yalı'ya yapsınlar

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Akpınar: Şartları yerine getirsinler stadı Yalı'ya yapsınlar

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Karşıyaka Belediyesi'ndeki makamında bayram röportajı yapan Yeni Asır Muhabiri Duygu Ergüden'e stat ile ilgili ilginç açıklamada bulundu.

Karşıyaka Belediye başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Karşıyaka gündemini uzun süre meşgul eden stadyum için de açıklama yaparken, Yalı'da yapılması planlanan stadyum için, "Bizim orada bulunan arazilerimiz kamulaştırılacaksa ve binalar boşaltılacaksa, buyursunlar yapsınlar" dedi.
Yakın zamanda babasını kaybeden Akpınar, babasız geçireceği ilk bayramı anlatırken duygu dolu anlar yaşadı. "Ne yazık ki bayram denince akla artık tatil geliyor. Eski bayram günlerini herkes özlüyor. Ancak hemen tatillere koşuyoruz. Biz aile olarak bayramları tatilde geçirmiyoruz. Bu bizim aile geleneğimizdir. Tüm aile bir araya gelir ve sabah namazına gideriz. Daha sonra annemler geleneksel yemeğimiz olan ekşili bamya pişirirler. Sabah kahvaltısında bu yemeği yeriz. Ardından sıraya geçerek bayramlaşırız. Kalabalık bir aileyiz. Eşim benim elimi öpünce, çocuklar da hemen 'Anne neden babamın elini öptün?' derler. Bizde saygıdan dolayıdır. Biz geleneklerimizi yaşıyor ve çocuklarımıza da yaşatıyoruz. Bu bayram benim için duygu dolu bir an. Bu bayramda çocuklarımla beraber onun yanına gideceğiz. Babamın mezarı Konya Ereğli'de. Kızımı yorulmasın diye özellikle götürmeyecektim. Kesinlikle kabul etmedi. 'Ben de geleceğim' dedi.
Başkan AKpınar'ın röportajındaki diğer kısımlar şöyle:
- Artık belediye başkanısınız. Yoğun bir programınız var. Ailenize zaman ayırabiliyor musunuz?
Ben siyasete yeni başlamış değilim. Yaşamımın büyük çoğunluğu siyasetin içinde geçti. Özellikle evlendikten sonra da parti içinde aldığım görevler belki bir belediye başkanlığı değildi ancak hep bir belediye başkanı temposunda çalışmayı gerektirdi. Ben hiçbir zaman aldığım görevi el ucuyla tutmadım. Bu yüzden çocuklarım alışık. Farklı bir şey olmadı.
- Eşiniz bu yoğunluktan şikayet ediyor mu?
Eşim sağlığıma dikkat etmediğim zaman şikayet ediyor. Öğün kaçırmamam gerektiğini söylüyor. Biz zaten birbirine çok zaman ayıran bir çiftiz. İlk fırsatta birbirimizle zaman geçiririz. Eşim, devlet hastanesinde doktor. O da hizmet etmeyi, vatandaşlarla yakından ilgilenmeyi çok seviyor. Köyden gelen insanlar var. Tavuğunun yumurtasına kadar bizimle paylaşmaları bizi müthiş mutlu ediyor.
- Bakanlık, Yalı'daki stadyum yenileme çalışmalarına başladı. Bu konuda fikriniz nedir?
Tarafımıza henüz bir ruhsat başvurusu yapılmadı. Ruhsat başvurusu bekliyoruz. Yerel yöneticilerin görevi kenti doğru planlamaktır. O doğru planlamaların içinde de, doğru yerde doğru inşaatların yapılması yer alır. Bir yurttaşımızın arsasına nasıl ki gökdelen dikemeyeceksen, yani imar planı ona uygun değilse stat yapılamayacak yere de karşı çıkıyoruz. Orada bir kamulaştırmaya gidilecekse ve etrafındaki binalar boşaltılacaksa, bizim orada bulunan arazilerimiz kamulaştırılacaksa buyursunlar yapsınlar..
Uğur meleği Eda bebek
Söyleşimiz sırasında minik bir konuğumuz da bize eşlik etti. 6.5 aylık Ela bebeği kucağına alan Başkan Akpınar, "Ela benim uğur meleğim. Ben Ela ile beraber doğduğumu kabul ediyorum. Ela 6 Şubat'ta doğacaktı. Ben de o sırada aday adayıyım. Ancak Ela o gün değil, benim adaylığımın açıklandığı 9 Şubat'ta, aynı saatlerde dünyaya geldi" dedi.
Ortadoğu'da yaşananlar sizi nasıl etkiledi?
Bugün Müslüman alemi gerçekten zor günler geçiriyor. Özellikle Ortadoğu'da yaşananlar Müslüman alemini çok derinden yaralıyor. Bayramlar insanların mutluluklarının, dayanışma duygularının artması gereken dönemlerdir. Ama ne yazık ki coğrafyamızda kötü olaylar var. İzmirimiz geçtiğimiz günlerde bir de şehit acısıyla sarsıldı. 21 yaşındaki Yiğit kardeşimizi şehit verdik. Artık biz kan dökülmesini istemiyoruz. Özellikle Müslüman aleminin barış içinde, daha hoşgörülü, güzel günlere ulaşmasını istiyoruz. Ve içimizdeki çocuk sevincinin eksilmediği, daha da arttığı bayramlar yaşamak istiyoruz.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 1
Önceki Haber Çimde sinema keyfi başlıyor... Bu filmleri sakın kaçırmayın!
Sonraki Haber 35 Numaralı kaleci kazağı giyen Bicik, devler ligine kalmak istiyor...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?