ANA SAYFA > GÜNDEM > 315 cana hayat verecek...

315 cana hayat verecek...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
315 cana hayat verecek...

Türkiye Kızılay’ı Karşıyaka Şubesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında yapılan protokol kapsamında düzenlenen kan bağışı 315 cana hayat verecek.

Türkiye Kızılay’ı Karşıyaka Şubesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında yapılan protokol kapsamında Mavişehir Özel İstek Okulları kampüsünde gerçekleştirilen “Kan Vermeye İstekliyiz” mottosu ile düzenlenen kan bağış kampanyasında 105 ünite kan bağışı yapıldı.

Bir ünite kan 3 can 
Bağışlanan 1 ünite kanın üç kişinin hayatını kurtarabileceğini belirten Kızılay Karşıyaka Şube Başkanı Kamil Karadeniz Kanın acil değil sürekli İhtiyaç olduğunu belirterek vatandaşları kan bağışında bulunmaya davet etti. 

Karadeniz, pandemi ve sıcakların etkisi ile kan bağışının azaldığına dikkat çekere şunları söyledi: "İki yılı aşkın süren pandemi ve akabinde oluşan yaz sıcaklığı kan bağışını oldukça olumsuz etkiledi. Kan acil değil ama sürekli bir ihtiyaçtır. Bu mevsim kan bağışı için en mükemmel zamandır. Kan verebilecek tüm vatandaşlarımızı kan bağışında bulunmaya çağırıyoruz."

Kan bağışının önemini resimlediler
Okul öğrencileri tarafından kan ve kanın önemini anlatan resim sergisi gezildi. Resim sergisi davetliler tarafından çok beğenildiği gözlendi.

 “Kan Vermeye İstekliyiz” kan bağışı etkinliğine Karşıyaka Kaymakamı Özkan Demir, Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcısı Ali Rıza San, Ege Bölge Kan Müdürü Barış Dolaş, Kızılay İzmir Şube Başkanı Kerem Baykalmış, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadir Kadıoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Ercan Kaçanoğlu, İlçe Nüfus Müdürü Ertuğrul Öcek,  İlçe Sağlık Müdürü Dr. Cenk Benli, İlçe Tarım Orman Müdürü Bülent Üngör, İlçe Spor Müdürü Musa Yelek, Kızılay Karşıyaka Şube Başkanı Kamil Karadeniz, İzmir Kan Merkezi Müdürü Dr. Burak Yurdakul, Gaziemir Şube Başkanı Davut Dinçel, Karşıyaka kamu kurum ve STK yöneticileri, İstek Okulları Karşıyaka Kampüs yönetici ve öğretmenleri katıldı.

Haber ve fotoğraf: Yılmaz Durmaz
 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Tarım Müdürüne çifte kutlama
Sonraki Haber Müftü Gürler: Kadına şiddet vicdansızlığın zirve noktasıdır

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?