ANA SAYFA > EĞİTİM > Öğretmen yazardan imza günü

Öğretmen yazardan imza günü

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Öğretmen yazardan imza günü

Edebiyat öğretmeni yazar Ülkü Burhan, vuslatı hayale dönen bir aşkı anlatan “Kalbim Sana Emanet” romanını ilk kez öğretmen arkadaşlarına imzaladı.

Yazar Ülkü Burhan’ın kendi zamanının esiri bir aşkın hikâyesini anlattığı ikinci romanı olan “Kalbim Sana Emanet” kitabın tanıtımı için görev yaptığı Karşıyaka Suzan Divrik Anadolu Meslek Lisesi’nde imza ve söyleşi günü düzenlendi. Okulun konferans salonunda düzenlenen söyleşiye,yazar Gülşah Elikbank,yazarın öğretmen arkadaşlarının yanı sıra, komşuları ve öğrenciler katıldı. Yazar Burhan söyleşide romanda 1950 yılının İzmir’inde Maide ve Orhan’ın zorluklarla iki tarafı da acıtmış ama idealler uğruna atılan adımları aşamamış, iz bırakmış aşkının hikâyesinin anlatıldığını söyledi.

Daha sonra okul kantininde öğretmen arkadaşlarına, komşularına ve öğrencilere “Kalbim Sana Emanet” kitabını imzaladı.  Gösterilen yoğun ilgiden memnuniyet duyduğunu belirten yazar Ülkü Burhan ilk romanı Zillet’e olan yoğun ilginin “Kalbim Sana Emanet”romanını yazdığını, bundan sonra da okuyucunun zevkle okuyacağı eserleri yazmaya devam edeceğini söyledi.

İmza ve söyleşi gününde yazarın kayınvalidesi hayrına lokma döktürmesi dikkat çekti.

ÜLKÜ BURHAN KİMDİR?

 Ülkü Burhan, Afyon’da dünyaya geldi. Öğretmen bir babanın kızı olarak Savaştepe Öğretmen Lisesi’nde okuduktan sonra, kitaplara olan düşkünlüğünü Edebiyat Öğretmeni olarak perçinledi. Afyon’da köyleri dolaşarak geleneksel düğünler üzerine yaptığı bir araştırması mevcut. Ayrıca Gazete 3’te bir yıl boyunca kültür-sanat sayfası hazırladı. Halen, Milliyet Blog’ta kitap tanıtımlarının yanı sıra gezdiği ülkeleri anlattığı yazılar yazıyor. İzmir’de öğretmenlik mesleğine devam eden Ülkü Burhan, üç yıldır İstanbul’da bir edebiyat atölyesinin çalışmaların aktif olarak katılıyor ve kitapbiti.com’da haftalık yazıları yayınlanıyor. 

Haber ve Fotoğraf: Yılmaz DURMAZ

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Bisikletliler şikayetçi: “Canımız hiçe sayılıyor”
Sonraki Haber Karşıyaka banka şubelerinin müdürleri Kaymakam Yücel'i ziyaret etti

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?