ANA SAYFA > GÜNDEM > Bisikletliler şikayetçi: “Canımız hiçe sayılıyor”

Bisikletliler şikayetçi: “Canımız hiçe sayılıyor”

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Bisikletliler şikayetçi: “Canımız hiçe sayılıyor”

Karşıyakalı semt sakinleri bisiklet yollarındaki yaya ve motorlu taşıt işgalinden şikayetçi.

İzmir’in sahil yollarında bulunan bisiklet yollarının yayalar ve motosikletler tarafından kullanılması ciddi yaralanma tehlikelerine yol açıyor. Özellikle bisiklet yolunun Karşıyaka ve Bostanlı sahilinde kalan bölümünde haftasonları bisiklet yolu yayalar tarafından yürüyüş yolu gibi kullanılıyor. Bisiklet yolunu kullanan bisikletliler yayalar yüzünden sık sık durmak zorunda kaldıklarını, birçok kez düşme tehlikesi atlattıklarını söylüyorlar.

Konuyla ilgili gazetemize konuşan bir bisikletçi “Bu biraz bizim de kültürümüzle alakalı bir durum. Avrupa’da bisiklet yolunu işgal edenler ciddi şekilde protesto ediliyor. Bizde maalesef böyle bir kültür oturmamış. Ülkenin birçok yerinde bisiklet yolu yok. Olan yerlerde de yayalar ve bisiklet yolunu kullanan motosikletliler ciddi yaralanma tehlikesi yaratıyor” dedi. Bazı bisikletlilerin yayaları uyarmak için ağızlarında düdüklerle gezdikleri ve yol boyunca bisikletlerinin zillerini çaldıkları gözlemlendi.

Bisiklet sporuyla ilgilenenler, zaten sahil yollarında çok geniş bir bölümün yayalara ayrıldığını belirterek bisikletlilere daha fazla saygı duyulmasını istiyorlar.

Salahattin Oytun İdel / Karşıyaka Haber

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Korkma!..
Sonraki Haber Öğretmen yazardan imza günü

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?