ANA SAYFA > EĞİTİM > Liseler Arası Kitap Haftası ve Okuma Günleri'nin açılışını Uzuner yaptı

Liseler Arası Kitap Haftası ve Okuma Günleri'nin açılışını Uzuner yaptı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Liseler Arası Kitap Haftası ve Okuma Günleri'nin açılışını Uzuner yaptı

İzmir Özel Saint-Joseph Fransız Lisesi, liseli gençler arasında okuma alışkanlığını yaygınlaştırmak, gençlerin yazın beğenilerini yükseltmek, yazın yaşamımıza yeni adım atan yazarları gençlere tanıtmak amacıyla on beş yıldır “Liseler Arası Kitap Haftası ve Okuma Günleri” etkinliğini düzenliyor.

İzmir Özel Saint-Joseph Fransız Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Zümresi ile katılımcı okullar tarafından, önceden belirlenmiş beş kitabın yazarlarıyla söyleşiler düzenlenen etkinliğin açılışını Onur Konuğu Buket UZUNER yaptı.  Uzuner keyifli söyleşisinde “Hayattaki tek mucize, gençken iyi bir öğretmeninin olmasıdır. Sizler şanslı gençlersiniz çünkü öğretmenleriniz sizler için festivaller düzenliyor ve iyi yazarlarla sizleri buluşturuyorlar. İnsanın en önemli özelliği hayal etmektir ve edebiyat insanın bu yönünü besler. Buradaki tüm dinleyicilere en büyük tavsiyem hayallerinizin peşinden koşun ve onlardan asla vazgeçmeyin.”  sözleriyle dinleyicilere seslendi.

İzmir’in ve Türkiye’nin önemli edebiyat etkinliklerinden biri olarak kabul gören Kitap Haftası’nın ikinci günü Osman Akbaşak ve Can Gürses söyleşileri ile devam edecek. 17 Aralık Çarşamba günü ise değerli yazar Feyza Hepçilingirler etkinlik kapsamında öğrencilerle beraber olacak. Beş gün süren etkinliğin dördüncü gününde Hesna Onbaşı ve Bahar Feyzan, son gününde ise Binnaz Öner edebiyatseverlerle buluşacak. On beş yıldır edebiyat ve sanat dünyasından önemli isimleri ağırlayan bu önemli etkinlik, yılın romanı ve yazarına ödülünün verildiği kapanış töreniyle sona erecek.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Balıkçı: Gidene üzülme var olanı güçlendir
Sonraki Haber Robot Kulübü öğrencileri yardım bekliyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?