ANA SAYFA > EĞİTİM > Robot Kulübü öğrencileri yardım bekliyor

Robot Kulübü öğrencileri yardım bekliyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Robot Kulübü öğrencileri yardım bekliyor

Nevvar Salih İşgören Eğitim Kampusu Teknik Ve Endüstri Meslek Lisesi Robot Kulübü öğrencileri, elektrik ve elektronik alanında yaptıkları robot tasarımlarıyla adını duyurmaya devam ediyor.

Nevvar Salih İşgören Robot Kulübü öğrencileri, tasarım yaparken sadece kendilerine değil, gelecek olan alt devredeki öğrenci arkadaşlarına da robot tasarımının inceliklerini öğretiyorlar. Ama önlerinde bir engel var, yaptıkları icatlarda sponsor bulamamaları sorunu.

Nevvar Salih İşgören Eğitim Kampusu Teknik Ve Endüstri Meslek Lisesi’nde eğitim hayatlarına devam eden okulun Robot Kulübü üyeleri; yaptıkları robotlar ve katıldıkları yarışmalar ile elektrik ve elektronik alanında adlarını duyurmaya devam ediyor. Bugüne kadar Çizgi İzleyen Robot dalında, Eskişehir Anadolu Üniversitesi Uluslararası 8. Robot Kulübü yarışması ve Gediz Üniversitesi 1. Robot Yarışması’na katılan genç Robot kulübü üyeleri şimdi ise yeterli desteği bulurlarsa ODTÜ 12. Uluslararası Robot Yarışması ve Milli Eğitim Bakanlığının Çanakkale’de düzenleyecek olduğu 9. Uluslararası Robot Yarışmasına katılmayı umut ediyorlar.

KENDİMİZDEKİ BİLGİLERİ AKTARIYORUZ

Bundan sonra yeterli sponsor desteğini bulabildikleri taktirde girecekleri yarışmalarda Çizgi İzleyen Robot Dalında katılacaklarını belirten Nevvar Salih İşgören Eğitim Kampusu Teknik Ve Endüstri Meslek Lisesi Robot Kulübü Başkanı Emir Pahsa ‘’ Çizgi izleyen siyah zemin üzerine beyaz veya beyaz zemin üzerine siyah çizgi çizilip, çizgileri izleyerek verilen pisti doğru bir şekilde hatasız ve en hızlı bir şekilde bitiren grup dereceye girecek. Aslında yarışmanın ilk amacı mekanik beynin gelişmesi ve yavaş yavaşta gelişmeye başlamış. Şuanda Peugeot ve Toyota ‘da bu konuyu akıllı yollarda kullanmaya başladı’’ dedi. Öğrendikleri bilgilerin sadece kendilerinde kalmayıp diğer öğrencilere de aktardıklarını belirten Pahsa ’’ Yarışmaya katılacak 6 arkadaş okulumuzda her Çarşamba robot kulübüne üye arkadaşlara eğitim veriyoruz. Kendimizdeki bilgileri arkadaşlara aktarıyoruz. Bizim amacımız elektronik konusunda ilerlemek. Şu anda baya bir yol kat ettiğimizi düşünüyorum’’ diye konuştu.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Liseler Arası Kitap Haftası ve Okuma Günleri'nin açılışını Uzuner yaptı
Sonraki Haber İzmir’in ana girişlerinden biri açılıyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?