ANA SAYFA > EĞİTİM > Köy Enstitüleri ruhu Karşıyaka’da yaşıyor

Köy Enstitüleri ruhu Karşıyaka’da yaşıyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Köy Enstitüleri ruhu Karşıyaka’da yaşıyor

Karşıyaka Belediyesi İsmail Hakkı Tonguç Gençlik Eğitim Merkezi öğrencileri, yeni döneme, farklı ‘Köy Enstitüleri’nin adını taşıyan sınıflarında başladı. Bu sezon yaklaşık 1500 öğrenciye ücretsiz eğitim desteği vereceklerini söyleyen Başkan Akpınar, “Ülkemizin en önemli eğitim devriminin ışığında, aydınlık nesiller yetiştiriyoruz” dedi.

Karşıyaka Belediyesi, Köy Enstitüleri ruhunu İsmail Hakkı Tonguç Gençlik Eğitim Merkezi’nde yaşatıyor. Geçtiğimiz Nisan ayında Köy Enstitülerinin kurucularından Tonguç’un adını merkeze veren belediye, sınıflarda da anlamlı düzenlemeler yaptı. Merkezdeki 21 sınıfa Kızılçullu, Akçadağ ve Pamukpınar gibi, farklı illerde kurulmuş Köy Enstitülerinin isimleri verildi. Ayrıca 4 sınıfta da enstitülerin kurucuları ve bu eğitim ocaklarında öğretmenlik yapmış Aşık Veysel gibi aydınların adı ölümsüzleştirildi.

Her sınıf kapısında da adını taşıdığı enstitü ile ilgili bilgiler, fotoğraflar ve eğitim sisteminin felsefesine dair sözlerden oluşan özel tasarımlarla, Köy Enstitüleri ruhu canlandırıldı. Merkez bu hafta itibariyle 2018-2019 eğitim sezonunu açarken, yapılan düzenlemeler öğrenci ve veliler tarafından da ilgiyle karşılandı. Karşıyaka Belediyesi, daha önce de Bostanlı’da Hasan Ali Yücel Anıtı’nı ve İnönü Mahallesi’nde Köy Enstitüleri Parkı’nı açmıştı.

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Her biri memleketin umut ışığı olan Köy Enstitülerini, Gençlik Eğitim Merkezimizin idealleriyle buluşturduk. Yeni eğitim ve öğretim yılı ile birlikte, bir kez daha kapılarımızı umuda, aydınlığa ve çağdaşlığa açtık. Bu sınıflarda, her biri Mustafa Kemal Atatürk, Hasan Âli Yücel, İsmail Hakkı Tonguç ruhu taşıyan nice gençlerimizin yetişeceğini biliyorum. Yeni eğitim yılı tüm öğrenci ve öğretmenlerimize hayırlı, uğurlu olsun” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Pınar Karşıyaka, Bursa'da yenilgiyle başladı...
Sonraki Haber Sosyal sorumluluk için sahneye çıkacaklar

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?