ANA SAYFA > EĞİTİM > İyilik Gönüllüleri Ramazan ayında da kalpleri fethetti

İyilik Gönüllüleri Ramazan ayında da kalpleri fethetti

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İyilik Gönüllüleri Ramazan ayında da kalpleri fethetti

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen ‘İyilik Gönüllüleri’ projesiyle Ramazan ayında kentte dayanışma ve paylaşma ruhu perçinleniyor.

Kentteki tüm okullarda hayata geçirilen projeyle, Ramazan ayının manevi ikliminde İzmir’deki birlik, beraberlik ve yardımlaşma duygusu daha da güçleniyor.

İyilik Paketleri Dağıtıldı
Proje kapsamında Tire Şehit Mehmet Oruç İmam Hatip Ortaokulu 'Birlikten Kuvvet Doğar' diyerek kolları sıvadı. Ramazan ayında tam bir yardımlaşma örneği sergileyen okul, Ramazan kolisi kampanyası gerçekleştirdi.
Ramazan ayının manevi atmosferi içerisinde paylaşmak için harekete geçen okul öğretmenleri, öğrenciler ve veliler ile bir araya gelerek Ramazan kolisi hazırladı. Kendi elleriyle hazırlayıp paketledikleri gıda kolileri, Tire ilçesindeki ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırıldı.
Ramazanın bereketini sevgi ve kardeşlik ile paylaşan iyilik gönüllüleri, yardımseverlik duygusunu pekiştirirken iyilik paketi adını verdikleri gıda kolilerinin içine sevgilerini de katarak yüzleri gülümsetti.

Şehit Aileleri de Unutulmadı
İzmirli gençler, ‘18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Haftası’nda, şehitlerimizi de unutmadı. Torbalı Şehit Uzman Çavuş Harun Şenözüar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden öğretmen ve öğrenciler, okula adını veren Şehit Harun Şenözüar'ın ailesini ziyaret etti. Bergama Yusuf Kemalettin Perin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ise, Şehit Ahmet Gılıç’ın ailesine Şehitler Haftası kapsamında bir ziyaret gerçekleştirdi. Ödemiş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri de öğretmenleri ile birlikte Şehit Ahmet Akbay ve Şehit Turgut İçen'in ailelerine ziyarette bulundular. Aileleriyle birlikte şehitleri yâd eden gençler, duygu dolu anlar yaşadı. 

Öğrencilerden Yaşlılar Haftasında Ziyaret
İyilik Gönüllüleri projesi kapsamında Karabağlar Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Hasta ve Yaşlı Bakım Hizmetleri alan öğrencileri, Buca Sosyal Yaşam Kampüsü içerisinde yer alan huzurevine bir ziyaret gerçekleştirdi. Şehit Polis Kağan Kılıç Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri de, Yaşlılar Haftası nedeniyle Bornova Şehit Asteğmen Âdem Dertsiz Huzurevinde yaşayan büyükleri ziyaret ettiler. Büyüklerin ellerinden öpüp dualarını alan gençler, huzurevi sakinlerinin acı, tatlı anılarını dinledi. 18-24 Mart Yaşlılar Haftası kapsamında düzenlenen ziyaret, gençlerle büyükler arasında keyifli bir sohbet havasında geçti. 

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi,  ‘İzmir’de öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz her zaman olduğu gibi toplumsal duyarlılık göstererek yardımlaşma ruhunu ortaya koyuyor. İzmir’deki bu dayanışma ruhu, içinde bulunduğumuz Ramazan ayında da kendini gösteriyor. Yapılan çalışmalara katılan tüm meslektaşlarımı ve öğrencilerimizi kutluyorum.’ dedi. 
 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Gönül Sofralarına büyük ilgi...
Sonraki Haber Özgür Özel Karşıyaka'da şehit aileleri ve gazilerle bir araya geldi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?