ANA SAYFA > ALIŞVERİŞ > Tekzip

Tekzip

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Tekzip

Kamuoyu açıkça bilmelidir ki, Mavibahçe Alışveriş ve Yaşam Merkezi binaları güvenlidir ve hiçbir risk taşımamaktadır.

Deprem sonrasında binada uzman teknik ekiplerimiz tarafından inceleme yapılmıştır. Ayrıca, müvekkilimiz firma tarafından Avrasya 45 Yapı Denetim A.Ş. ile Mertebe Mühendislik Danışmanlık ve Yazılım Ltd. Şti.'ne yaptırılan incelemeler sonucunda, binanın ana taşıyıcılarında en ufak bir hasarın dahi meydana gelmediği ve binanın güvenli olduğu tespit edilmiştir. Yüksek ve geniş duvarlara sahip yapılarda daha düşük şiddetteki depremlerde dahi sıva, duvar ve alçıpan hasarları oluşabilmektedir. Binanın köprü dış cephelerinde ve bazı iç duvarlarında da bu tür hafif hasarlar meydana gelmiştir. Son olarak 04.11.2020 tarihinde TC Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İzmir Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri tarafından bina genel ve ana taşıyıcı elemanlarının kontrolleri tamamlanmıştır. İşbu kontrol ve hasar tespit çalışmaları sonucu Mavibahçe Alışveriş ve Yaşam Merkezi binalarının güvenli olduğu, herhangi bir risk taşımadığı ve 30.10.2020 Izmir depreminin Mavibahçe binalarının 
kullanılmasına engel bir durum oluşturmadığı tespit edilmiştir. Mavibahçe Alışveriş ve 04.11.2020 tarihinde yapılan tespit sonuçlarını, https://hasartespit.gov.tr adresinden görüntülenebilmektedir.

Müvekkilimiz şirket çalışanları ya da müvekkilimiz şirketinin kiracısı sıfatına haiz ticari işletmeler çalışmaya/faaliyet göstermeye ZORLANMAMIŞTIR. Mavibahçe Alışveriş ve Yaşam Merkezi'nin depremin ertesi günü açılması yönünde alınan karar, Borçlar Kanunu uyarınca Kiraya Veren sıfatına haiz müvekkil şirketin kiracısı olan ticari işletmelere karşı asli edim yükümlülüğünü yerine getirme amacını taşımaktadır. Nitekim Borçlar Kanunu :301. maddesi uyarınca kiraya veren, kiralananı kararlaştırılan tarihte, sözleşmede amaçlanan kullanıma elverişli bir durumda teslim etmek ve sözleşme süresince bu durumda bulundurmakla yükümlüdür. Bu yükümlülük bir asli edim yükümlülüğü olup, binanın güvenli olduğu sabit iken ve kamu idareleri alışveriş merkezinin kapatılmasına karar vermemişken, Mavibahçe Alışveriş ve Yaşam Merkezi'nin kapatılması, kira sözleşmelerine ve mevzuata aykırılık teşkil edecektir. Bu minvalde müvekkilimiz şirket, kiralananları kullanıma elverişli şekilde kiracılarına açmış çalışma veya çalışmama kararını ise Mavibahçe Alışveriş ve Yaşam Merkezi içersindeki her bir kiracısının özgür iradesine bırakmıştır.

Kamuoyunun aklında hiçbir şüphe kalmamasını sağlamak adına işbu açıklamayı yapma gereği doğmuştur. Kamuoyuna saygı ile duyurulur. 

Opera Gayrimenkul Geliştirme A.Ş.Vekili Avukat Nadide İlter
 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka Makedonya Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği’nde Akyürek güven tazeledi
Sonraki Haber Karabağlar Belediyesi’nden Kızılay’la örnek işbirliği

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?