ANA SAYFA > GÜNDEM > Karşıyaka Makedonya Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği’nde Akyürek güven tazeledi

Karşıyaka Makedonya Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği’nde Akyürek güven tazeledi

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka Makedonya Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği’nde Akyürek güven tazeledi

Karşıyaka Makedonya Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği 3’üncü Olağan Genel Kurulu Karşıyaka Belediyesi Ahmet Piriştina Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Mevcut başkan Remzi Akyürek’in tek aday olarak girdiği genel kurulda yönetime yeni isimler seçildi.

Pandemi önlemleri kapsamında sosyal mesafe kurallarının uygulandığı 3’üncü Olağan Genel Kurula Karşıyaka Belediye Meclis Üyesi Şevket Balla, CHP Karşıyaka STK’lardan sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı Rujdi Gürbüz, Şemikler ve Demirköprü mahalle muhtarları, bazı balkan derneklerinin temsilcileri katıldı. 

Divan başkanlığını Av.Mikail Sezer, divan üyeliklerini Yusuf Ferhatoğlu, İlkay Şendorman’ın yaptığı genel kurul saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Dernek Başkanı Remzi Akyürek açılış konuşmasında pandemiden dolayı hayatını kaybedenleri andı. 

Başkan Akyürek, "‘Bizlere güven duyduğunuz ve yeniden başkan seçtiğiniz için çok teşekkür ediyorum, sizlere layık olmak için çalışacağız" dedi.

Karşıyaka Belediye Başkanı Dr.Cemil Tugay’a verdiği destek nedeniyle teşekkür eden Akyürek,"Her zaman yanımızda olması bizleri mutlu ediyor. K. Makedonya göçmeni olarak İzmir’in değişik ilçelerinde var olduğumuzu biliyoruz. Bu gücümüzü iyi yönde kullanmalıyız, İzmir’in iş, siyaset, sağlık, sanat ve birçok alanda hemşehrilerimizin var olduğunu biliyoruz. İzmir’in toplumsal dinamiğinde bizler de varız, bunun bilincindeyiz. Amacımız Balkan coğrafyasından İzmir’e gelen bütün hemşehrilerimizle birlikte beraber hareket etmek ve güçlerimizi birleştirmek olmalı"diye konuştu.

K.Makedonya ile köprü olmak istediklerini dile getiren Akyürek şöyle devam etti; "Gençlerimizin kültürümüzü unutmaması için kültürel faaliyetlerimize önem veriyoruz. Ancak bu pandemi nedeniyle bazı projelerimizi hayata geçiremedik. Pandeminin son bulması durumunda çalışmalarımıza ara vermeden hemen başlayacağız."
Pandemi koşullarında yan yana gelme imkanının kısıtlandığına değinen Akyürek, “Pandemi nedeniyle son bir yıldır eskisi gibi bir araya gelemedik.  Pandemiye rağmen hemşehrilerimize ulaşmaya, kapılarını çalmaya devam ettik. Pandeminin sona erdiği, sağlıklı günlerde daha sık bir arada olmayı diliyoruz” dedi.

Karşıyaka Belediye Meclis üyesi Şevket Balla da yaptığı konuşmada şunları söyledi; "Öncelikle belediye başkanımız kongrenize katılmak istedi. Ancak yoğun programı olduğu için katılamadı sizlere sevgilerini ve selamlarını gönderdi. Ben Arnavut bir hemşehriniz olarak kabul ederseniz Karşıyaka Belediye Meclisi'nde sizlerin de temsilciliğini yapmak isterim. Ben yalnızca Arnavut'ların değil bütün Balkan coğrafyasından Karşıyaka’ya gelerek yerleşen hemşehrilerimizin temsilcisi olmaya çalışıyorum. Biliyorum ki birlikte hareket edersek çok güzel işleri de birlikte başaracağız. Karşıyaka Belediye Meclisi'nde Balkan camiasının temsiliyetinin yok denecek kadar az olduğunun farkındayım umuyorum ki bir dahaki seçimlerde bu sayıyı artırabiliriz bu da birlik ve beraberlikle olur."

YENİ YÖNETİM LİSTESİNDE ŞU İSİMLER YER ALDI:
Başkan Remzi Akyürek, Mevlüt Arslan, Nurten Günay, Gülnur Bakıcıerler, Ali Günay, Recep Çiçek, Hüseyin Vardar, Aziz Öğretim, Kerim Öztürk, Melih Çiçek, İbrahim Can Arslan, Süleyman Kuş, Tahir Elmas, Özlem Günay, Güneri Keser. 

DENETİM KURULU ŞU İSİMLERDEN OLUŞTU:
Sabriye Çiçek, Ali Akyürek, Ayşenur Ükten, Ayça Dönderdi, Fatma Karakış

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Milli Takımın forması budur
Sonraki Haber Tekzip

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?