ANA SAYFA > TEKNOLOJİ > Instagram Gif Gönderemiyorum Hatası ve Çözümü

Instagram Gif Gönderemiyorum Hatası ve Çözümü

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Instagram Gif Gönderemiyorum Hatası ve Çözümü

Instagram Gif Özelliği Instagram uygulamasındaki kullanıcılar da burada mesajlaşmak için DM kısmını kullanmaktadır.

Instagram Gif Özelliği Instagram uygulamasındaki kullanıcılar da burada mesajlaşmak için DM kısmını kullanmaktadır. Açılımı direct message olan mesajlaşma yeri ile kişiler birbirleriyle tıpkı Whatsapp'ta olduğu gibi iletişim sağlayabiliyor. Bu yazıda da DM'den mesajlaşırken nasıl gif gönderilir onu göreceksiniz.
Instagram’da GİF Mesaj Nasıl Gönderilir?
Daha yeni olan bu özellik sayesinde artık arkadaşlarınızla beraber sınırsız bir şekilde mesajlaşarak düşüncelerinizi ve durumunuzu GİF aracılığıyla ifade edebileceksiniz. GIPHY’in desteklediği bu özellik ile birlikte en güzel ve dikkat çekici gifleri kütüphane içeriğinden seçip ve karşınızdaki konuştuğunuz kişiye gönderebilirsiniz.
DM üzerinden gif gönderebilmek için iOS ve Android kullanıcılarının uygulamanın son sürümüne sahip olmaları gerekir. Güncellemenin ardından GIPHY kütüphanesinden istediğiniz GİF i seçerek arkadaşlarınıza gönderebilirsiniz.
GİF Göndermenin Bir Sınırı ya da Limiti Var Mı?
Instagram'da Dirrect Message kısmından gönderilen bu GİF'lerin bir sınırı yok. Fakat yakın bir zamanda GIPHY Instagram'da ki bir emoji nedeniyle desteğini geri çekmişti. Daha sonra ise gelen açıklama üzerine GIPHY'nin platformu tekrar desteklemeye başladığını ve güncelleme ile beraber kütüphanede ki GİF'lerden günde binlerce bile gönderebileceğiniz ve bir sınırlaması olmadığı açıklandı.
Instagram'da Gif Gönderemiyorum ve Gitmiyor Sorunu Nedir?
Fakat bu GİF'lerin bazen gönderilemediğine dair sorunlarda oluşuyor. Bu durum bazen sizin nasıl göndereceğinizi bilmediğinizden dolayı, bazen de uygulamadan oluşan sorunlardan kaynaklanabilir. İki durumda da oluşan sorunların neden olduğunu bulup, bu sorunu ortadan kaldırma imkanınız var. Bunun nasıl olacağını ise aşağıda detaylı bir şekilde bulabilirsiniz.
Instagram'da Gif Gönderememe Sorunu Nasıl Çözülür?
https://crovu.co/ sitesindeki anlatım ile Gif gönderememe nedenlerini tek tek inceleyecek olursak:
  1. İnternet Bağlantısı
Bu kısımda önemli olan nokta, internet bağlantınız sorunlu olduğu zaman bütün adımları yapsanız bile karşınızdakine GİF gönderemezsiniz. Bu nedenle internetinizin açık olup olmadığını ve bağlantıda bir engelleme olup olmadığını kontrol etmeniz gerekir. Eğer wi-fi açıksa bunu kapatıp kendi internetinize bağlanmayı deneyebilir ya da tam tersi ise kendi internetinizi kapatıp wi-fi ağına bağlanmayı deneyebilirsiniz. Sorununuz internet kaynaklıysa bunları yaptıktan sonra tekrar GİF göndermeye devam edebileceksiniz.
 
  1. Uygulamanın Güncelliği
İlk başta da bahsettiğimiz gibi bu sorun uygulamanızın güncel olmamasından da kaynaklanabilir. Eğer uygulamanız güncel değilse veya sorunun uygulamadan kaynaklandığını düşünüyorsanız uygulamayı silip tekrardan yüklemeyi deneyin. Bu sayede hem uygulama güncellenmiş olacak hem de sorun uygulama ayarlarındansa bu sorunda halledilmiş olacaktır.
  1. Karşı Taraftaki Uygulamanın Güncelliği
Tıpkı kendi uygulamanızda olduğu gibi karşı tarafında uygulamasının güncel olması gerekir. Yoksa karşı tarafın uygulaması güncel değilse GİF gönderme yine başarısız olur. Sizinle alakalı olmayan bu sorunun düzelebilmesi için karşı taraftaki kişinin de uygulamayı güncellemesi gerekir. Sorunun bununla alakalı olup olmadığını anlamak için karşı taraftan uygulamayı silip tekrar yüklemesini isteyebilir ya da sadece güncellemesini isteyebilirsiniz. Sorun bu sebepten kaynaklanıyorsa bu şekilde düzelecektir.
Tanıtım
PAYLAŞ
Beğendim 1 Muhteşem 1 Haha 1 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Tolungüç: Yarışa ortak olup kopmadık
Sonraki Haber Ak Parti Karşıyaka'dan Karşıyaka Birliği ve Besiad'a ziyaret

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?