ANA SAYFA > TEKNOLOJİ > Geleceğin bilim insanları İzmir’de yarıştı

Geleceğin bilim insanları İzmir’de yarıştı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Geleceğin bilim insanları İzmir’de yarıştı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği, üç gün süren First Robotics Competition (FRC) Off Season organizasyonu tamamlandı. Lise öğrencilerinin tasarladığı endüstriyel robotların kıyasıya yarışına sahne olan etkinlik, 2022 yılının Mart ayında yapılacak İzmir Regional buluşması için de önemli deneyim oldu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in gençlerin gelişimleri için fırsat yaratma hedefi doğrultusunda İzmir, 17 – 19 Aralık 2021 tarihleri arasında FRC 2021 Off Season etkinliğine ev sahipliği yaptı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraki olan İZELMAN A.Ş.’nin de destekleriyle Fuar İzmir’de düzenlenen etkinlikte İzmir’in yanı sıra İstanbul, Ankara, Mersin ve Samsun’dan 300’ün üzerinde lise öğrencisi, takımlar halinde hazırladıkları robotlarla müsabakalara çıktı. Yarışmada başarılı olanlara ödülleri verildi. Geleceğin bilim insanlarının yaptığı robotlar büyük ilgi görürken etkinlik 2022 yılının Mart ayında yapılması planlanan İzmir Regional (bölgesel yarış) açısından da büyük deneyim oldu.

Kıyasıya rekabet
Takımlar halinde yapılan turnuvanın ilerleyen bölümlerinde ittifaklar mücadele etti. Finalde Kırmızı İttifakta bulunan Eagles, Alfa Robotics ve Butterfly Effect ile Mavi İttifakta yer alan Pars Robotics, X- Sharc ve İEL Robotics takımları karşılaştı. Mavi İttifak turnuvayı şampiyon olarak tamamladı. Program sonunda kazananlara ödülleri İZELMAN A.Ş. Genel Müdürü Burak Alp Ersen tarafından verildi.

Gurur duyduk
Ersen, “Geleceğin takım liderlerinin karşısında bu konuşmayı yapmak bana gurur veriyor. Üç gün boyunca sizleri ağırlamaktan gurur duyduk. Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer’in sizlere çok selamı var. Geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimizin gelişimi için bu tür organizasyonlara büyük önem veriyor. Bu etkinlik bizim için de bir ilk ve Mart ayında yapacağımız bölgesel etkinlik için bir hazırlık oldu” dedi.

Geleceğin NASA’sı şu an burada inşa ediliyor olabilir
Eğitimci Metin Karpat ise, “Organizasyon çok güzeldi, iyi ağırlandık. Mart ayında yine buradayız ve çok daha güzel olacak. Bu çalışmanın sosyal, kültürel ve toplumsal yönleri var. Takımlar robot yapım sürecini yürütüyorlar. Dört yıla kalmaz Türkiye’nin dünya şampiyonası için iddialı takımlar çıkaracağına inanıyorum. Çok hızlı geliştik. Buralardan öyle cevherler çıkıyor ki… Öğrencilerimize burs kazandırıyoruz. Çocukların neyi tercih edeceğine karar vermesi için enfes bir yarışma. Mühendisliği çok özendiriyor. Geleceğin NASA’sı şu an burada inşa ediliyor olabilir” ifadelerini kullandı.

İzmir’i kutluyoruz
Eğitimci Beyhan Dördüncü, “Turnuva gençlere kendilerini keşfetme yolculuğu sunuyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bizleri ağırladığı ve gençlere bu imkanı verdiği için teşekkür ediyoruz. Bu bir hazırlık turnuvası, gelecek aylardaki resmi turnuva İzmir’de gerçekleşecek. İzmir’i kutluyoruz. Gençlerdeki bu heyecanı görmek çok güzel” dedi.

Büyükşehir’e teşekkür
Yarışmacı Onur Dördüncü, “Yarışmalarımızda her sene farklı bir tema belirleniyor ve takımlarımız kısıtlı zamanda robotlarını yapıyor. İzmir’deki organizasyon da çok güzel oldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz. Geleceğin mühendisleri, bilim insanları, yazılımcıları burada” diye konuştu.

300’ün üzerinde katılımcı
Yarışmacı Şebnem Kılıçkaya Reyhan Tağman ve Deniz Mersinlioğlu ise, “Buraya 300’ün üzerinde katılımcı geldi ve 26 takım var. Yarışma bizleri makine mühendisliğine, bilgisayar mühendisliğine hazırlıyor. Bu yarışmaya katılmaktan çok mutluyuz. Gerek üniversite gerek iş hayatı için takım çalışmasına hazırlanıyoruz. Bir sürü yeni programlar öğreniyoruz. Aklın almayacağı şeyler yapıyoruz” dedi.

FRC nedir?
First Robotics Competition (FRC) etkinliği lise çağında öğrenim gören gençleri elektronik, mekanik, yazılım gibi mühendislik temelli eğitimlerin yanı sıra iletişim becerilerinin aktif kullanımı konusunda da eğiten uluslararası bir program. İlk olarak ABD'de gerçekleştirilen etkinlik bugün dünyada 7 ülkede "Regional" adı altında uluslararası katılıma açık olarak düzenleniyor. Dünya çapında bilinirliğe sahip bu organizasyonda Türkiye şu an en çok amatör takım çıkaran ülkeler arasında yer alıyor. 17 – 19 Aralık 2021 tarihleri arasında İzmir’de düzenlenen "Off Season” Türkiye’de İstanbul dışında ilk kez İzmir'de yapıldı. Mart 2022’de yapılacak "Regional" etkinliği ise İzmir’in bu arenada tanıtımına katkı sağlayacak.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Bornova Belediyesi Karşıyaka evinde mağlup
Sonraki Haber Uluslararası Performans Festivali başladı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?