ANA SAYFA > SPOR > Karşıyaka E-Spor ve Oyun Festivali'nin tarihi kesinleşti

Karşıyaka E-Spor ve Oyun Festivali'nin tarihi kesinleşti

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka E-Spor ve Oyun Festivali'nin tarihi kesinleşti

Oyun sektörünün hızla büyümesi, artık yerel yönetimleri de harekete geçiriyor. İzmir'in gözde ilçelerinden Karşıyaka'da, şehrin ilk oyun ve oyunculuk festivali için düğmeye basıldı, tarih açıklandı.

Oyun ve oyunculuk festival ya da fuarları için Türkiye'nin en aktif kenti İstanbul. Bu durum, ülkemizin diğer köşelerindeki oyuncuların söz konusu etkinliklerden uzak kalmalarına neden oluyor.

İzmir'in en büyük ilçelerinden olan Karşıyaka'da ise Ege Bölgesi'ndeki oyuncuların ilgilerini çekebilecek bir etkinlik planlanıyor. Yapılan lansman toplantısıyla, şehrin ilk oyun festivali için tarih açıklandı. CHP Karşıyaka Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay, "İzmir, gerek konumu gerek genç nüfusu ile dinamik bir şehir. Biz de gençlerimize yönelik olarak neler yapabileceğimizi değerlendirirken, 'Neden özellikle İstanbul'da düzenlenen oyun festivalleri İzmirimizde de olmasın?' diyerek çalışmalarımıza hemen başladık" açıklamasında bulundu.

Tugay, İzmirli gençlerin İstanbul'daki gibi güçlü oyun ve oyunculuk etkinlikleri konusunda istekli olduklarını belirtirken, etkinliğin tarihini de açıkladı. Karşıyaka Espor ve Oyun Festivali, yaz mevsiminin başlangıcında, 8-9 Haziran 2019 tarihinde düzenlenecek.

Karşıyaka Espor ve Oyun Festivali'nin tanıtım toplantısına katılan oyun yayıncısı Can Sungur, etkinlikte yer almaktan keyif duyacağını aktardı. Sungur, "8-9 Haziran tarihlerinde ülke çapında ses getirecek bu festivale Karşıyakalıların ve hatta tüm İzmirlilerin yoğun ilgi göstereceğinden eminim." açıklamasında bulundu.

Lansman toplantısına katılan bir diğer oyun yayıncısı Can Kızılgüneşler, yapılan çalışmaların son derece sevindirici bir gelişme olduğunu iletti. Karşıyaka Espor ve Oyun Festivali, 8-9 Haziran 2019'da Karşıyaka Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek.

(WebTekno)

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Soyer: Seferihisar için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz
Sonraki Haber Kaf Kaf'ın kalesi gole kapalı...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?