ANA SAYFA > SPOR > İlker Ergüllü KSK başkan adaylığını açıkladı

İlker Ergüllü KSK başkan adaylığını açıkladı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İlker Ergüllü KSK başkan adaylığını açıkladı

Karşıyaka'da eski Basketbol Şube Başkanı İlker Ergüllü, mayıs ayında yapılacak olağan mali genel kuruluna seçim maddesi eklendiği takdirde başkanlığa aday olduğunu açıkladı.

Karşıyaka'da Eski Basketbol Şube Başkanı İlker Ergüllü, kulübün mayıs ayında yapılacak olağan mali genel kuruluna seçim maddesi eklendiği takdirde başkanlığa aday olacağını resmen açıkladı. Birlikte hareket ettiği yeşil-kırmızılı kulübün eski başkan ve yöneticilerinden, Atatürk Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) Başkanı Cenk Karace'yle birlikte katıldığı toplantıda açıklama yapan Ergüllü, çok ciddi bir güç ve destekle Karşıyaka'yı yönetmeye talip olduğunu bildirdi. Bir süredir başkanlık için çalışma yürüten İlker Ergüllü, "Artık biz bir yola girdik. Mayıstaki mali genel kurulu seçimli yaparlarsa ben başkan adayıyım. Arkamda çok ciddi bir güç ve destek var. Bu sadece maddi olarak da değil, manevi olarak da. Ben Karşıyaka'nın çok kalabalık, geniş bir zümreyle yönetilebileceğine inanıyorum. Karşıyaka çok büyük bir kulüp ama çok eksiği var, el atılması gereken çok yer var" dedi. Futbolda 5 yıldır 4'üncü profesyonel lig kategorisi olan TFF 3'üncü Lig'den çıkamayan Kaf-Kaf'ta Ergüllü, "Karşıyaka futbolda çok alt ligde yer alıyor. Camiayı kulübümüzün özellikle futbolda yapacağı atılım motive eder" diye konuştu. Sezon başında Karşıyaka'da futbol şubesine tarihte ilk kez isim sponsorluğu ve forma sponsorluğu verme teklifi gerçekleşmeyip o süreçte basketbol şubesindeki başkanlık görevinden ayrılan Ergüllü, "Basketbol şubesinde görev almama rağmen geçen sezon sonunda futbola sponsorluk teklif ederken 2-3 yıl benim katkımla lig atlamamızı hedefliyordum. Bizim öncelikle futbolda bir an önce üst liglere çıkmamız gerekiyor. Voleybol şubemiz zaten kendi sistemiyle ilerliyor. Basketbolda ise Anadolu Efes ve Fenerbahçe Beko gibi güçlü Euroleague takımlarıyla yarışırken öncelik ilk hedef Avrupa'da kupa olmalı" ifadelerini kullandı.

Karşıyaka'da 5 yılı aşkın süredir kulübü yöneten Başkan Turgay Büyükkarcı'nın kulübe destek verecek sanayici, iş insanları ile yöneticileri küstürdüğünü, küçük bir ekiple kulübü yönetip, "İçeride 35 milyon TL alacağım var, ben gidersem kimse para vermez" algısı yarattığını savunan İlker Ergüllü, "Başkan sürekli, 'Futbolda transfer yasağını kaldırdım, şu kadar para hibe ettim, içeride alacağım 35 milyon param var' diyor. En son müze açılışında şubat ayında 20 milyon Dolar para geleceğini söyledi. Kulübün borçsuz hale geleceğini söyledi. Hep 5-6 senedir şunu harcadım, bunu harcadım, ben gidersem kimse paraz vermez algısı yaratıyor. Bizim birlik olmamız lazım. Bu birliğin içinde EBSO, AOSB, ESİAD, IGG hepsi olur. Karşıyaka'yı seven camiadaki birçok insan şu an tetiklenmeyi bekliyor. Şu anki yönetimden kimse bunu yapamıyor. Basketbolun sponsoru Yaşar Holding bir bütçe yaratıyor ama başka bütçe yaratılmıyor. Sponsorlar kulübe güvenip yatırım yapmıyor. Ben kulübe gelen parayı, nereye harcandığını da görüp bilmek istiyorum. Göreve gelirsek eski borç kapanırken yeni yara açılmayacak" dedi. 

Karşıyaka'da mevcut yönetimin destek bulamadığını, kulüple ilgilenen, mali destek veren yönetici sayısının çok az olduğunu iddia eden Ergüllü, "Geçen sezon yönetimin içinde bulunduğum dönemde en az 10 kere niye yalnız olduğumuzu sordum. Whatsapp yönetim listesinde 30 kişi var ama ben kulüpte 5 kişiyi gördüm. Niye hep yalnızız, niye benden 2 sezon önceki başkan, bir önceki başkan yok? Biz kalabalık ve çok güçlü bir ekiple, camiayı birleştirip daha çok zaman ve yıl kaybetmeden bayrağı devralıp en hızlı şekilde yükseltme derdindeyiz" ifadelerini kullandı.

Sezon başında gerçekleşmeyen futbol şubesine sponsorluk teklifiyle ilgili Başkan Turgay Büyükkarcı'nın medyaya, "Yönetime sundum, sunar sunmaz reddedildi" açıklaması yaptığını söyleyen İlker Ergüllü şunları dile getirdi: "Kulübe 28 Nisan 2022'de sponsorluk teklifi verdim. Mayıs 2022'de benim verdiğim sponsorluk teklifinde hiç değişiklik yapmadan bana sözleşme yolladılar. 10 Haziran 2022'de Turgay Büyükkarcı futbolda isim sponsoru olarak benim bile haberim olmadan beni açıkladı. Bana 12 Temmuz'da forma reklamı mesajı, 4 Ağustos'ta futbol takımının benim sponsorluğumdaki iç saha ve dış saha formasının sunum dosyası görsellerini attılar. Ancak sözleşme bir türlü imzalanmadı. Yönetimden benim için kimse başkana sormadı mı, 'Adamın maddi imkanlarına mı çökecektin de madem yönetime sormadın niye 10 Haziran'da isim sponsoru olarak açıkladın." 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İzmir'de sahte içki operasyonu
Sonraki Haber Bayraklı’da ücretsiz pazar servisi dönemi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?