ANA SAYFA > SPOR > Bostanlıspor'da Halk Oyunları çalışmaları başladı...

Bostanlıspor'da Halk Oyunları çalışmaları başladı...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Bostanlıspor'da Halk Oyunları çalışmaları başladı...

Bostanlıspor Halk Oyunları 8-10 yaş ekibi çalışmalarına Bostanlı Gode Cengiz Spor Tesislerinde başladı.

Yıl boyu sürecek olan çalışmalarda ilk başlayan grup olan 8-9-10 yaş ekibine eğitimcilik yapan Önder Topçu,temele indiklerini ve çocuklarımıza küçük yaşlarda yöresel oyunları oynamayı öğreteceklerini ifade ederek, "İlk etapta Harmandalı, Kaba Hava, Oynan Kızlar, Baylan Cemile oyunlarını öğreteceğiz. Kaba Hava sadece erkekler, Oynan Kızlar sadece  Kızlar tarafından oynanacak. Diğer ikisi karma. Çalışmalarımıza 10 öğrenci ile başladık. En kısa zamanda bu sayının üç dört katına çıkmasını bekliyoruz. Yaz dönemi olduğundan çocuklarımızın çoğu tatilde, yazlıklarında. Eylülden itibaren ful çalışma dönemine gireceğiz" dedi.
Bostanlıspor Başkanı Avni Erboy, kulüplerinin tescilli branşı olan halk oyunlarında her yaş grubunda ekip yapacaklarını belirterek, "küçüklerle başladık. Sırada gençler ve büyükler var. Yetişkin grubun en büyük isteği de zeybek oyununu en güzel şekilde oynayabilmek. Biz bu nedenle zeybek oyununa özel ilgi göstereceğiz. Gençler ve yetişkinlerin grupları da en kısa sürede, grupların oluşmasıyla start alacak" dedi.
Avni Erboy, eğitimcileri Önder Topçu'nun işinde profesyonel olduğunu ve en kısa zamanda oyunları öğretmenin yanı sıra şampiyon ekip yaratacağını da sözlerine ekleyip, "Tüm sporcularımıza lisans çıkartacağız. İlk hedef İzmir, ardından da Türkiye şampiyonlukları. Uluslararası festivallerin de aranan ekipleri arasına gireceğiz" dedi.    

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Başkan Cemil Tugay'dan ulaşıma özel ekip
Sonraki Haber Pınar Karşıyaka'nın Avrupa rakipleri belli oluyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?