ANA SAYFA > SAĞLIK > Mavişehir Kadın Platformu Derneği'nden meme kanserine farkındalık

Mavişehir Kadın Platformu Derneği'nden meme kanserine farkındalık

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Mavişehir Kadın Platformu Derneği'nden meme kanserine farkındalık

Mavişehir Kadın Platformu Derneği üyeleri meme kanserine farkındalık yaratmak için toplandı.

Mavişehir Kadın Platformu Derneği (Mavikader) Başkanı Yasemin Gürses ‘‘Derneğimizi, kadınlara ve gençlere eğitim ve bilgilendirme hizmetleri sunmak, girişimci bireyleri ticaret hayatına kazandırmak ve kadınları meslek sahibi yaparak ekonomiye katkıda bulunmak amacı ile kurduk. Kadınların güçlenmesiyle, erkeklerin, çocukların ve toplumun da güçlenmesini hedeflemekteyiz. Bu yüzden eğitim programlarında ve etkinliklerinde genellikle kadının bilinçlendirilmesini temel alıyoruz.

Bu anlamda Mavikader olarak, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de kadınlarda en sık görülen kanser türü olan meme kanseri hakkında farkındalık yaratmak ve kadınları bilinçlendirmek için Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) ile 1-31 Ekim Meme Kanseri Bilinçlendirme Ayında, eğitim ve taramalarla kadınlara destek oluyoruz’’ dedi.

Yasemin Gürses, Ebru Bayoğlu, Ayfer Tan, Hülya Candar, Zuhal Kara, Cansın Genç ve Necla Ateşoğlu’nun da aralarında bulunduğu toplantıda; KETEM Doktoru Hatice Yüksel, kanser tarama testleri hakkındaki bilgi vererek, üyelere broşürler ve tarama kitleri dağıttı. Dernek gönüllüleri ve yöneticiler, aldıkları eğitimi çevrelerindeki kadınlarla paylaşarak farkındalık yaratma ve erken teşhisin önemini anlatma kararı alındı.

KETEM merkezlerinde bu taramanın ücretsiz olarak verildiğine dikkat çeken Dr. Hatice Yüksel, kadınlara tarama yapmaları için çağrıda bulundu. Gürses, meme kanseri için gerçekleştirilecek etkinliklerin ay boyunca devam edeceğini belirtti.
 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka’da Ayın Konuğu: Hasan Topal ve Orhan Beşikçi
Sonraki Haber Onur ve Battal'a af çıkabilir...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?