ANA SAYFA > SAĞLIK > Lösemili çocuklara maskeli destek

Lösemili çocuklara maskeli destek

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Lösemili çocuklara maskeli destek

2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası çalışmaları kapsamında lösemili çocuklar için farkındalık çalışmalarını sürdüren LÖSEV, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile bir görüşme gerçekleştirerek Soyer’i desteğe çağırdı.

LÖSEV Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı, löseminin önlenebilen ve tedavi edilebilen bir hastalık olduğunu vurgulamak için 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası’nda Türkiye’nin dört bir yanında farkındalık etkinlikleri düzenliyor. Türkiye genelinde binlerce gönüllüsü ve LÖSEV’e kayıtlı çocuk ve aileleriyle bu çalışmaları hayata geçiren Vakıf, löseminin bulaşıcı bir hastalık olmadığını anlatabilmek amacıyla hafta boyunca “Maskemi Takarım Farkındalık Yaratırım” sloganıyla herkesi maske takmaya davet ediliyor.

Farkındalık haftasına yönelik çalışmalarını yürüten LÖSEV İzmir İl Koordinatörleri Gökçe Demirtaş ve Esin Ahretlikoğlu, tedavi görmekte olan lösemili çocuklar ile birlikte İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i ziyaret etti. Soyer’i de maske takıp farkındalık yaratmaya davet eden çocuklar çağrılarına çok hızlı karşılık aldılar. Löseminin tedavi edilebilir bir hastalık olduğu, tedavi döneminde takılan maskenin, bulaşıcı hastalık riski sebebiyle değil hastaların dış ortamdaki enfeksiyondan korunmak için kullanıldığına vurgu yapmak üzere Tunç Soyer haftanın sloganını söyleyerek tüm Türkiye’yi de bu farkındalığa destek olmaya davet etti.

LÖSEV yetkilileri, Başkan Soyer’in sıcak karşılama ve desteklerinden ötürü lösemili çocuklar adına teşekkür ettiler. Tüm illerde olduğu gibi İzmir’de de 2 Kasım’da ailelerin, çocukların ve gönüllülerin katılımlarıyla düzenlenecek kortej ile başlayacak olan Lösemili Çocuklar Haftası kapsamında, maske tasarlama etkinlikleri, iş yerlerinde maske ile çalışarak farkındalık yaratma, okullarda ve kurumlarda haftaya özel seminerler, lösemi ve kanser konusunda bilinçlendirme çalışmaları hafta boyu devam edecek. 
 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Ufuk Sarıca: Salondaki atmosfer müthişti
Sonraki Haber KES’ten, Çarşamba’ya 2 misli tarife…

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?