ANA SAYFA > SAĞLIK > KOAH'ın tedavisi "Akıllı Tel"de

KOAH'ın tedavisi "Akıllı Tel"de

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
KOAH'ın tedavisi

Dünyada ve Türkiye’de sayılı merkezde uygulanabilen “Akıllı Telle Tedavi Yöntemi” İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde de uygulanmaya başlandı. Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalarına (KOAH) uygulanan yöntem, akciğerde oksijenlenmeyi artırarak, rahat nefes almayı sağlıyor.

Genellikle uzun yıllar sigara dumanına maruz kalanlarda görülen KOAH hastalığının tedavisini sağlayan yöntem, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ilk kez uygulandı. Ortalama bir saat süren yöntemde, kanama, kesme, bıçak izi yok. Üstelik operasyonun ardından rahat bir nefes almanın keyfini yaşayan hastalar, ertesi gün evlerine dönebiliyor.

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Bünyamin Sertoğullarından, yeni tedavi şekli "Bronkoskopik akciğer hacim küçültme sarmalı yöntemi" ile hastaların daha rahat nefes alabildiklerini belirtti. Sertoğullarından, özellikle amfizem denilen hava hapislerinin daha belirgin olduğu KOAH hastalarının bu yöntemle belirgin fayda gördüğünün altını çizdi. Sigara kullanımının ülkemizde sık olması nedeniyle KOAH'ın çok sık görüldüğünü ifade eden Sertoğullarından, yeni yöntemle hastaların rahat bir nefes aldığını söyledi.

Amfizemde belirgin olarak akciğerlerin elastik geri çekilebilme özelliğinin kaybolduğunu, bunun sonucunda hava hapsi geliştiğini ve bunun sağlam bölgelerin iş görmesini enegellediğini dile getiren Sertoğullarından, hastalığın tedavisinde kullanılan yeni yöntemi şöyle anlattı:

"Bronkoskopik akciğer hacim küçültme sarmalı yöntemiyle, ön değerlendirme sonucunda uygun bulunan hastaların amfizemli akciğer bronşlarına uygulama yapılarak teller takılıyor. Her akciğere 10 ile 12 tel takılıyor. Aradan 1-1,5 ay geçtikten sonra diğer akciğere de aynı işlem uygulanıyor. Yöntem uygulandıktan sonra hastaların nefesinde açılma oluyor, daha rahat nefes alan hastaların yaşam kalitesi artıyor.” Sertoğullarından işlemin gerçekleştirilmesi için güçlü bir alt yapı ve işbirliği gerektiğini belirterek, “Hastanemizde akıllı teli ilk kez, Yrd. Doç. Dr. Ayşe Dallı ile birlikte, anestezi bölümümüzün desteği ile genel anestezi altında uyguladık, diğer yeni tedavi yöntemlerini de hastalarımıza sunmaya devam edeceğiz” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Küp şekerlerle Saat Kulesi'ni inşa ettiler
Sonraki Haber Ufuk Sarıca'nın acı günü...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?