ANA SAYFA > SAĞLIK > KİTVAK tarih yazdı

KİTVAK tarih yazdı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
KİTVAK tarih yazdı

Kısa adı KİTVAK olan Kemik İliği Transplantasyon ve Onkoloji Merkezi Kurma ve Geliştirme Vakfı’nın düzenlediği “Doğu’dan Batı’ya Sevgi Yolu” temalı kültür etkinliği, tarihi Agora’nın büyüleyici atmosferinde gerçekleşti.

3 bin yıllık takı ve motiflerden esinlenerek hazırlanmış 30 setlik takı koleksiyonunun ünlü mankenlerce tanıtıldığı etkinlik büyük beğeni toplarken, KİTVAK Başkanı A.İklil Ulueren, “Hizmetlerimizin gerçekleştirilmesinde katkısı olan hayırseverlerimize minnettarız” diye konuştu.  
Hizmette çeyrek asrı geride bırakan, 25 yıla 4 büyük eser sığdıran KİTVAK (Kemik İliği Transplantasyon ve Onkoloji Merkezi Kurma ve Geliştirme Vakfı) projelerine gelir sağlamak amacıyla sürdürdüğü etkinlik zincirine yeni bir halka daha ekledi. Vakıf tarafından Ege ve Dokuz Eylül Üniversite Hastaneleri kampüslerinde yaptırılan konukevlerinde kalan ancak ödeme gücü bulunmayan hasta ve hasta yakınları için hayata geçirilen “askıda oda” projesi, dün gece gerçekleşen “Doğu’dan Batı’ya Sevgi Yolu” etkinliği ile büyük destek buldu. 
Işıklandırılmasıyla muhteşem bir sahneye dönüşen tarihi Agora ören yerindeki etkinlik, KİTVAK Yönetim Kurulu Başkanı İklil Ulueren’in açılış konuşmasıyla başladı. Katılımın yüksek olduğu geceyi sponsorların büyük desteği ile düzenlediklerini söyleyen Ulueren, “Büyük emeklerle organize ettiğimiz bu kültür etkinliği ve özgün takı defilesi, hepimizi Zerzevan’dan Agora’ya harika bir yolculuğa çıkarıyor. Bu yolculuk KİTVAK’ın Askıda Oda projesine destek amaçlı olarak hayata geçirildi. Emek veren tüm partnerlerimize, destekçilerimize, bağışçılarımıza, gönül dostlarımıza ve konuklarımıza şükranlarımızı sunuyoruz. İyi ki varsınız” dedi. Vakıf Başkanı, bu etkinlik için Agora’nın kapılarını açan Kültür ve Turizm Bakanlığı’na da ayrıca minnettar olduklarını söyledi.   

Antik Symrna Kazı Başkanı Doç. Dr. Akın Ersoy ile Diyarbakır’daki Zerzevan Kalesi’nin Kazı Başkanı Doç. Dr. Aytaç Coşkun’un slayt gösterili sunumlarının ardından sahne mankenlerin oldu. Aralarında Wilma Elles, Simge Tertemiz ve Elif Ece Uzun’un da yer aldığı Rönesans Model Ajans mankenlerinin yer aldığı defilede, Zerzevan Kalesi’ndeki kazılar sırasında bulunan ve Diyarbakır Olgunlaşma Enstitüsü kuyumculuk atölyesinde birebir aynısı üretilen Roma dönemine ait takılar tanıtıldı. Kolye, küpe, bilezik, yüzüklerin yanı sıra kemer tokalarının da yer aldığı 30 setlik koleksiyon, Agora’nın büyüleyici ortamında yeni bir anlam kazandı.
Gecenin finalinde sponsorlar İzmir Ticaret Odası, Kansan Makine, Hidropro A.Ş, HugoBoss, Petek Pastaneleri, Dante Mimarlık, Kahya İnşaat ve İzmir Ticaret Borsası ile basın sponsorları Ege Telgraf ve Ege’de Son Söz’e,  İzmir Müze Müdürlüğü’ne, Diyarbakır Olgunlaşma Enstitüsü’ne, Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne, Rönesans Model Ajans Kurucu Başkanı Akif Örük’e ve kokteyl sırasındaki mini konseriyle davetlileri büyüleyen genç arp sanatçısı Ela Atay’a birer şükran plaketi sunuldu.
 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Çevre dostu Menderes’ten farkındalık çalışması
Sonraki Haber KSK Sicil Kurulu Başkanı Uluğ'dan üyelere çağrı!..

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?