ANA SAYFA > SPOR > KSK Sicil Kurulu Başkanı Uluğ'dan üyelere çağrı!..

KSK Sicil Kurulu Başkanı Uluğ'dan üyelere çağrı!..

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
KSK Sicil Kurulu Başkanı Uluğ'dan üyelere çağrı!..

Karşıyaka Spor Kulübü Sicil Kurulu Başkanlığını yürüten Noyan Uluğ, Karşıyaka Spor Kulübü üyelerine çağrıda bulunarak "eksik evraklarınız sorun teşkil ediyor. Lütfen tamamlayın ve aidatlarınızı ödeyin aksi takdirde üyeliğinize yasa gereği son verilecek" dedi.

Noyan Uluğ, kulüp kayıtlarında toplam 4.981 üye kaydının görüldüğünü, bunların içinde saptanabilen istifa ve vefat nedeniyle üyelikten çıkartılan üyelerden sonra sayının 4.293 olması gerekirken, İzmir İl Dernekler Müdürlüğü DERBİS Bilgi İşlem Sisteminde kayıtlı üye sayısının 2.705 üye olduğunu ifade etti.
Noyan Uluğ "Şu an KSK'nin 4.981 değil, 2.705 yasal üyesi bulunmaktadır. Üyelerimizin mutlaka güncelleme yapmaları gerekmektedir" dedi.
Noyan Uluğ'un başkanlığını yaptığı Karşıyaka Spor Kulübü Sicil Kurulu'nun mali genel kurula sunduğu raporu şöyle:
"Sicil Kurulu olarak kulübümüzün üye kayıtları üzerinde yapılan incelemeler sonucunda aşağıda belirtilen hususlar tespit edilmiş olup aksayan ve düzeltilmesi gereken konularla ilgili görüş ve önerilerimiz sayın genel kurulumuzun görüşlerine sunulmuştur.
Buna göre:
1- Kulüp kayıtlarında toplam 4.981 üye kaydı gözükmektedir. Bunların içerisinde saptanabilen istifa ve vefat nedeniyle üyelikten çıkartılan üyeler ayrıldığında geride 4.293 üyenin kayıtlı olduğu anlaşılmıştır.
İzmir İl Dernekler Müdürlüğü DERBİS Bilgi İşlem Sisteminde ise kayıtlı üye sayımız 2.705 üyedir.
DERBİS Dernekler Bilgi Sistemine, TC Kimlik numarası ve diğer kimlik bilgileri bulunmayan üyeler kaydedilemedikleri için Dernekler Kanunu uyarınca bu kişiler üye sayılmamaktadır. Buna göre, Derbis’e kayıtlı üyeler dışında bilgileri eksik olduğu için sisteme kayıtlı olmayan üye gözüken kişilerin kayıtlardan düşürülmesi gerekmektedir. Üye kayıtlarının güncel, gerçek, doğru ve düzgün bir hale getirilmesi için bu zorunlu bir durumdur. DERBİS kaydı olmayan kişiler kimlik bilgilerini kulübümüze iletmeleri halinde bu kişilerin Derbis sistemine kayıtlarının yapılarak üyeliklerinin resmileştirilmesi mümkün olacaktır.
2- Resmi sisteme kayıtlı üyeler içerisinde geçmişe dönük 10 yıl ve öncesine ait, yani 2012 yılı ve öncesi yıllardan kalan birikmiş aidat borcu olan  üye sayımız 1549 üyedir. Bu üyelerin birikmiş aidat borçlarını ödemeleri için kendilerine uygun bir süre verilerek, resmi kulüp internet sitemizden Kişisel Verilerin Korunması Kanunu dikkate alınarak, genel anlamda bir duyuru yapılması, uyarıya rağmen aidat borçlarını ödemeyen üyelerin yönetim kurulu kararı ile üyelikten çıkartılması sağlıklı bir üyelik sistemimiz için gereklidir.
Üyelikten çıkartılan üyenin daha sonraki zamanlarda başvuruda bulunup, tüzüğümüzün 10/d maddesi uyarınca, birikmiş aidat borcunu toplu olarak ödeyerek yeniden eski üyelik durumuna dönmesi de mümkündür.
3- Üye Giriş aidatı ve yıllık üyelik aidatları yeniden düzenlenmelidir. Yıllık üyelik aidatımız 2006 yılından beri 16 yıldır 60 lira olarak uygulanmaktadır. Aradan geçen bunca zamanda değişen  ekonomik koşullar ve paranın satın alım gücü karşısında 60 liralık yıllık aidat sembolik bir rakam olarak kalmıştır. Yıllık üyelik aidatımızın, tüzüğümüzün 7. Maddesi uyarınca günün koşullarına uygun bir şekilde yönetim kurulumuzca belirlenip, teklifin genel kurulun onayına sunulması gereklidir. 
Ayrıca, Kulüp Giriş Aidatımızın da tüzüğümüzün 7. maddesi uyarınca “yıllık aidatın 5 KATINDAN AZ OLAMAZ” hükmü uyarınca yönetim kurulumuzun teklifi uyarıca genel kurulumuzca yeniden belirlenmesi gerekmektedir. 
Buna göre sicil kurulu olarak bizim önerimiz ; 01.01.2023 tarihinden itibaren yıllık üye aidatının 300 lira, üyelik giriş aidatının da en az 1.500 olmasıdır.
Ayrıca aidatların düzenli ve kolay bir şekilde ödenmesini sağlamak üzere, açılacak bir banka hesabı üzerinden, elektronik ortamda otomatik bir ödeme sisteminin kurulmasıdır. 
Gereğini Genel Kurulumuzun görüş ve takdirlerine sunarız. Saygılarımızla.
KSK SİCİL KURULU
Başkan                                      Üye                                 Üye  "

PAYLAŞ
Beğendim 1 Muhteşem 0 Haha 1 İnanılmaz 0 Üzgün 1 Kızgın 0
Önceki Haber KİTVAK tarih yazdı
Sonraki Haber CHP’li Sertel: Türkşeker, çaya atılan kesme şeker gibi eriyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?