ANA SAYFA > SAĞLIK > Karşıyaka'da filyasyon çalışmaları had safhada...

Karşıyaka'da filyasyon çalışmaları had safhada...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka'da filyasyon çalışmaları had safhada...

Karşıyaka İlçe Sağlık Müdürlüğü, Koronavirüs tedbirleri kapsamında Karşıyaka Kaymakamı Ali Rıza Çalışır başkanlığında oluşturulan “Karşıyaka Vefa Destek Grubu”ndaki aktif rolüne devam ediyor.

Karşıyaka İlçe Sağlık Müdürü Dr. Yıldıray Çığırgil  “Karşıyaka Vefa Destek Grubu”ndaki ekipleriyle vatandaşlarımıza her gün hizmet vermeye ihtiyaçlarını karşılamaya devam ettiklerini belirterek, “Özellikle filyasyon ekiplerimiz çalışmalarını 7/24 sürdürüyor. Korona Virüs tedbirleri dönemindeki en önemli çalışmalardan biri olan filyasyon çalışmalarına hassasiyetle devam ediyoruz. Bu çalışmalarımız sırasında da sağlık ekiplerimize Karşıyaka halkının duyarlılığına, bize bu zor günlerde verdiği desteğe teşekkür ediyoruz” dedi.

Filyasyon nedir?
Filyasyon bir hastalığın nereden kaynaklandığını bulmak için yapılan geriye yönelik çalışmaların bütünü. Daha çok bulaşıcı hastalıklarda; hastalığın ilk çıkış noktasının bulunmasına yönelik yapılan araştırmalar, tespitler, korunma yolları. filyasyon raporu diye hazırlanır sunulur. 
Corona virüs nedeniyle aile hekimleri ve toplum sağlığı hekimlerinin gündeminde. Saha incelemesi anlamına da gelen filyasyon, vakanın bildirimi sonrasında kaynağın ve etkenin belirlenmesine yönelik çalışma yapılması ve/veya temaslılar dahil koruma ve kontrol önlemlerinin alınmasıdır.

 

HABERE AİT RESİMLER

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 1 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Başkan Batur kentsel dönüşüm için tarih verdi
Sonraki Haber Koronavirüse karşı Bornova'da psikolojik destek

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?