ANA SAYFA > SAĞLIK > Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi tedbiri elden bırakmıyor

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi tedbiri elden bırakmıyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi tedbiri elden bırakmıyor

Türkiye genelinde olduğu gibi Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi (EÜTF) Hastanesi'nde de koronavirüs (COVID-19) salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında ilaçlama ve dezenfeksiyon işlemi yapılıyor.

İzmir başta olmak üzere bölgede küresel salgınla mücadelede önemli rol üstlenen Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde bir yandan hastaların tedavileri tamamlanarak taburcu edilirken diğer yandan da salgına karşı tüm tedbirler ihmal edilmeden sürdürülüyor. İzmir'de vatandaşların yoğun olarak gittiği EÜTF Hastanesinin iç ve dış mekanları dezenfekte edilerek bütün birimlerde ilaçlama çalışması yapılıyor.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Küresel salgının ülkemizde görülmesi ile birlikte üniversitemiz hastanesinde bir yandan acil hastalar ile kronik hastalığı olan vatandaşların tedavileri aksatılmadan yapılırken diğer yandan da COVID-19 hastalarının tanı ve tedavisinde önemli başarılara imza atıldı. Üniversitemiz bu olağanüstü dönemde önemli görevler üstlendi ve üstlenmeye devam ediyor.  Salgının başlangıcında PCR testleri yapmaya başlayarak vakit kaydetmeden hastalarımızı tedaviye başladık.  Tanı konulan hastalarımızın tedavilerini başarılı bir şekilde yaparak evlerine gönderdik. Ardından şifa bulan hastalarımızdan alınan kan plazmasını kritik durumda olan hastalarda kullanmaya başladık. Sağlık çalışanlarımızın ihtiyaç duyduğu koruyucu ekipmanlar üniversitemizin pek çok birimi tarafından üretilmeye başlandı. Bunları hem kendi üniversitemiz çalışanlarının ihtiyacı için kullandık hem de başta diğer sağlık kuruluşları olmak üzere ihtiyaç duyan çeşitli kurumlara gönderdik. Hastalığın tedavisinde kullanılacak ilaç ve aşı geliştirme çalışmalarını da sürdürüyoruz. Salgın sürecindeki başarılı çalışmalarımız Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından da yakından takip edilerek üniversitemize çeşitli nitelikte 730 kadro tahsis edildi. Üniversitemizden desteğini esirgemeyen Cumhurbaşkanımıza bu çok önemli kadro ihdasından dolayı tekrar teşekkür ediyorum” dedi.
         
Küresel salgın ile mücadelede her gün daha iyiye gidildiğini ifade eden Rektör Budak, “Koronovirüs salgını ile mücadelede tedbirlerimizi elden bırakmıyoruz. Üniversite hastanemizin iç ve dış alanlarında çalışanlarımız ve hastalarımız adına kapsamlı bir dezenfeksiyon işlemi uyguladık. Anabilim dallarımız başta olmak üzere idari hizmet birimlerimize, ortak kullanım alanları ile  dış alanlarımıza,  bina girişlerine, oturma alanlarına, atık toplama alanlarına  dezenfeksiyon işlemi yapıldı.  Çevre Yönetimi İlaçlama birimimiz çalışanları başta olmak üzere üniversitemiz hastanesi yönetimine ve tüm emeği geçen personel ve hocalarımıza çok teşekkür ediyorum. Devletimizin bütün kurumları gibi üniversitemizde de el birliği ile bu zorlu mücadeleyi sürdürüyoruz. Verdiğimiz emeğin karşılığını alıyoruz. Her geçen gün daha iyi sonuçlar alıyoruz. Ege Üniversitesi ailesi başta olmak üzere bütün vatandaşlardan isteğimiz kurallara uymaya devam etmeleri. Tedbirleri elden bırakmasınlar, hepimizin bildiği gibi salgınlar ihmale gelmez” dedi. 
 
Rektör Budak, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde bugüne kadar belirli periyotlarla sürdürülen dezenfeksiyon işleminin sık aralıklarla sürdürüleceği de belirtti.
 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İduğ, Kızılay Başkanı ile birlikte iftar sofrasına konuk oldu
Sonraki Haber Ödemiş’te iftar çadırı bu yıl evlere konuk oluyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?