ANA SAYFA > SAĞLIK > DEÜ Hastanesi'nden alkışlarla taburcu oldular

DEÜ Hastanesi'nden alkışlarla taburcu oldular

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
DEÜ Hastanesi'nden alkışlarla taburcu oldular

Dokuz Eylül Üniversitesi Araştırma Uygulama Hastanesi’nden COVID-19 pandemisi ile mücadelede umut verici haber geldi. COVID-19 şüphesiyle hastaneye başvuran ve testlerinin pozitif çıkmasıyla tedaviye alınan 3 hasta taburcu edildi. Yaşları 70, 71 ve 92 olan hastalar verdikleri zorlu mücadelenin ardından sağlık çalışanlarının alkışları arasında hastaneden ayrıldılar.

Hastaların durumu hakkında konuşan Dokuz Eylül Üniversitesi Araştırma Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Semih Küçükgüçlü, “Hastalarımızın üçü de 65 yaş üstü. Benzer şekilde nefes darlığı şikayetleri ile hastanemize başvurdular. COVID-19 testleri pozitif çıkınca yatışlarını yaparak tedavilerine başladık. 3 hastamız da yaklaşık 1 ay tedavi gördüler. Hastalarımızdan biri yoğun solunum sıkıntısı nedeniyle entübe edilerek Yoğun Bakım Ünitesine alındı, 10 gün içerisinde durumundaki iyileşmeyle birlikte yeniden servise aldık. Bugün geldiğimiz noktada ise çalışma arkadaşlarımızla birlikte verdiğimiz mücadelenin vardığı noktadan gururluyuz. 70, 71 ve 92 yaşlarındaki 3 hastamız COVID-19 ile olan mücadeleyi kazandılar. Hastalarımıza geçmiş olsun diliyoruz” dedi. 

Dokuz Eylül Üniversitesi’nin COVİD-19 pandemisiyle mücadelede tüm imkanlarını seferber ettiğini hatırlatan DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Başta Hastanemiz olmak üzere tüm birimlerimizle bu salgınla mücadelede 7 gün 24 saat esasıyla çalışıyoruz. Gördüğünüz gibi verilen bu çaba sonuçsuz kalmıyor. Her geçen gün daha fazla güzel haber alıyoruz. Ancak bu haberler rehavete sebep olmamalı. Önlemlerimize devam ederek çok yakında COVID-19 mücadelesini kazanacağız” diye konuştu. 

HABERE AİT VIDEO


PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Bayraklı’da Kriz İcra Kurulu ilk kez toplandı
Sonraki Haber Konak Belediyesi memurlarına güzel haber

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?