ANA SAYFA > MAGAZİN > George Michael yaşamını yitirdi

George Michael yaşamını yitirdi

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
George Michael yaşamını yitirdi

İngiliz Şarkıcı ve Söz Yazarı George Michael 53 yaşında hayatını kaybetti.

1980'lerde bir hayli popüler olan Wham! grubunun solisti George Michael'ın Oxfordshire'daki evinde yaşamını yitirdiği bildirildi.

Ölüm nedenine ilişkin ayrıntı verilmedi. Ailenin bu zor ve duygusal süreçte saygı beklediği ifade edildi.

BBC'nin haberine göre polis, "kuşku duyulacak bir durum olmadığını" belirtti.

Kıbrıs göçmeni bir aileye mensup George Michael 35 yıllık kariyeri boyunca 100 milyondan fazla albüm sattı. Son albümünü 2014'te Symphonica adıyla çıkardı.

Bu ay, George Michael'ın yeni bir albüm üzerinde çalıştığı duyurulmuştu.

Asıl adıyla Georgios Kyriacos Panayiotou, Careless Whisper, Faith, Freedom, Last Christmas, One More Try gibi şarkılarıyla tanınıyordu.

1998 yılında eşcinsel olduğunu açıklayan George Michael, siyasi mesajlarıyla da tanınıyordu. Margaret Thatcher'in 'Demir Leydi' günlerinde muhalefetteki İşçi Partisi'ni destekleyen Michael, Tony Blair'in 2003'te Irak işgaline katılma kararını eleştirmişti.

George Michael'ın ölümü sonrası İşçi Partisi Lideri Jeremy Corbyn, "George Michael'ın ölüm haberini almak çok üzücü. Olağanüstü bir sanatçı ve LGBT ile işçi haklarının güçlü bir savunucusuydu" dedi.

"Derin bir şok içindeyim" diyen Sanatçı Elton John ise "Çok sevgili bir dostu, nazik, yüce gönüllü bir ruhu ve muhteşem bir sanatçıyı kaybettim. Yüreğim ailesi ve sevenleriyle" ifadelerini kullandı.

George Michael'ın ölümüyle, David Bowie, Prince, Leonard Cohen gibi isimlerden sonra 2016'da yaşamını yitiren büyük sanatçılar listesi de uzadı.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Senfoni’den Yeni Yıl “Birlik ve Kardeşlik” Konseri
Sonraki Haber ''Bana Mastikayı Çalsana'' 26 Aralık'ta İzmir seyircisiyle buluşuyor.

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?