ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > YAMANLAR'DAKİ SEPTO YARIŞMASINA BÜYÜK İLGİ

YAMANLAR'DAKİ SEPTO YARIŞMASINA BÜYÜK İLGİ

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
YAMANLAR'DAKİ SEPTO YARIŞMASINA BÜYÜK İLGİ

Özel Yamanlar Eğitim Kurumları tarafından ilkokul ve ortaokullar arasında 8. düzenlenen "Sanat Eğitimi Proje Tasarım Olimpiyatı” (SEPTO)’da birinci olanlar Hollanda, ikinci olanlar ise İtalya gezisiyle ödüllendirildi.

Özel Yamanlar Eğitim Kurumları, İzmir Büyük Şehir Belediyesinin desteği ile Sanat eğitimini özendirmek amacıyla ilkokul ve ortaokullar arasında 8.Ulusal Sanat Eğitimi, Proje, Tasarım Olimpiyatı SEPTO’yu düzenledi. Rekreasyon, Oyuncak Tasarımı, Dramatizasyon, Pandomim, Resim ve Kaligrafi dallarını kapsayan olimpiyatın finalinde 81 ilin 515 okulundan gelen öğrenciler ter döktü. Kaligrafi ve Resim kategorileri uygulamalı ve canlı performans olarak gerçekleştirildi. Yarışmanın Müzik bölümü Soma’da yaşanan maden faciasından dolayı iptal edildi. İsmet İnönü Kültür Merkezindeki Ödül Töreninde binlerce öğrenci, öğretmen ve yakınları hazır bulundu.
Özel Yamanların bilim olimpiyatlarında ülkemizin kazandığı 399 madalyanın, 138'ini elde ettiğini belirten Özel Yamanlar Eğitim Kurumları Genel Müdürü Sebahattin Kasap, "Bilimde kendini dünyaya kanıtlamış ama sanat alanındaki çalışmalarından hiçbir zaman geri kalmamış geri kalmamış bir kurumuz. 'Güzel bakan güzel görür, güzel gören ise hayatından lezzet alır' ilkesinden yola çıkarak yaşamdaki güzellikleri sanata yansıtmayı başarmış olan Yamanlar Eğitim Kurumları sanatsal çalışmalara her türlü desteği vermeye devam edecektir. Dereceye giren yarışmacıların birincileri, Hollanda Kraliyet Ailesinin davetlisi olarak sanat eğitimi almak üzere bir haftalığına Hollanda’ya gidecek. İkinci olanları ise Vincent ve Primo resim boyalarının sponsorluğunda Venedik Sanat bianeli gezisi ile ödüllendireceğiz." dedi.
İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdülaziz Ediz birincilerin madalyalarını ve ödüllerini takdim etti. Böyle büyük organizasyonların hazırlanması çok kolay olmadığını altını çizen Ediz, “Septo gençleri sanata özendiriyor.” diye konuştu.                  
Septo ödül töreninde sanatçılar öğretim görevlileri ve çok sayıda vatandaş hazır bulundu.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber BOŞNAK ÖĞRENCİLER ŞEHRİMİZE HAYRAN KALDI
Sonraki Haber ÇEVRE DOSTU İLK TÜRK YARIŞ OTOMOBİLİ...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?