ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > Türkülerle mest oldular…

Türkülerle mest oldular…

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Türkülerle mest oldular…

Karşıyaka Sanat Derneği’nin kısa bir süre önce kurduğu Türk Halk Müziği Korosu ilk konserini Karşıyaka Belediyesi Deniz Baykal Kültür Merkezi’nde verdi.

Karşıyaka Müftüsü İsa Gürler, Karşıyaka İlçe Sağlık Müdürü Dr. Yıldıray Çığırgil, AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı İsmail Çiftçioğlu, AK Parti Karşıyaka Belediye Başkan Adayı Ayda Mac, Bostanlıspor Başkan Yardımcısı Tayfun Sezer,  Basketbol Adamları Derneği, Karşıyaka Starları GSK yönetimi, pek çok dernek başkan ve yöneticileriyle koro şefleri ve bine yakın davetlinin katıldığı geceye Karşıyaka Kaymakamı Ali Rıza Çalışır, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, CHP Karşıyaka Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay mezeretleri nedeniyle mesaj yolladı.
Karşıyaka Sanat Derneği Türk Halk Müziği Korosunun genç şefi Cihat İşci’nin yönetimindeki Karşıyaka Sanat Derneği Türk Halk Müziği Korosu Anadolumuzun bağrından çıkan türkülerimize sahnede hayat verdi. Geceyi TRT'den emekli olan Arife Soydemir başarılı bir şekilde sundu, bir de solu türkü söyledi.
Gecenin sürprizini tekerlekli sandalyede dünya şampiyonu olan Karşıyakalı Osman Ertöz ve Yeşim Eryiğit yaptı ve Muhsin Gürmen’in solo olarak seslendirdiği “İzmir’in kavakları” türküsünde sahnede zeybek oynadılar.  Ayakta alkışlanan çift gibi solist Muhsin Gürmen de muhteşem performansıyla göz doldurdu.
Konserde solistler, Mustafa Orta Babuba türküsünü söylerken, Ege Üniversitesi Koınservatuar öğrencisi Buraç Dinç de klarnetiyle eşlişk etti ve solo ile büyük takdir topladı. Filiz  İnce Yaşar "Ormancı", Gülşen Serbest "Ben kendimi gülün dibinde buldum ve Memberi", Nursel Özdemir "Ayletme beni", Mustafa Ertaş "Cemilem", İsmail Türk "Zahidem  ve Bahçe duvarından aştım", Sevgi Erten "Harman yeri sürseler", Leyla Gülmüş "Pınar başında bulanır", Süre Demir Güneş "Mızıka Çalışır", Arife Soydemir "Şu dağlarda kar olsaydım", Huriye Oto "Ne feryad edersin divane bülbül, Mehmet Ateş "Deymen benim gamlı yaslı gönlüme" ve Cihad İşci "Sabahın seherinde ötüyor kuşlar" türkülerini seslendirdiler. Serenad Koro Şefi Engin Koyuncu, sunucu Arife Soydemir'in daveti üzerine sahneye çıktı ve "Eledim, eledim hölük eledim" türküsünü söyleyip, sürpriz yaptı.
İzleyicilerin alkışlar ve zaman zaman da oynayarak eşlik ettiği türkülere gecede hayat veren genç şef Cihat İşci, solistler ve koronun seslendirdiği türküler dinleyicilerden tam not aldı.
Konser sonunda Karşıyaka Sanat Derneği Türk Halk Müziği Korosu, genç şef Cihad İşci ile birlikte ayakta alkışlandı.  

Fotoğraflar: Yılmaz Durmaz

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka, Esenler Erokspor karşısında
Sonraki Haber Karşıyaka, İstanbul'da kayıp...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?